iltasyazilim
FD Üye
Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kuşbaşı et
*1 su bardağı pirinç
*2, 5 su bardağı su
*1 adet büyük kuru soğan(halka doğranmış şekilde
*1 adet büyük domates (halka doğranmış )
*3 adet çarliston biber (kuşbaşı doğranacak )
*2 adet havuç (rendelenecek )
*1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
*1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
*1 tutam küçük doğranmış maydanoz
*1 çay kaşığı dolusu tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber, tatlı toz biber
*Eti pişirmek için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
*
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Tavaya etleri koyun suyunu salıp çekince sıvı yağı koyun, 10 dk kısık ateşte pişirin bir çimdik tuz karabiberle tatlandırın karıştırın, diğer tarafta pirinçi ılık tuzlu su ile ıslayın yapacağımız yuvarlak küçük tencereye önce etleri yerleştirin ,üzerine soğanları dilim dilim soğanları yerleştirin domatesleri soğanların üzerine dizin domatesleri üzerine biraz tuz ,karabiber ,toz biberi ,serpiştirin sonra biberi dizelim, maydanozu ve sarımsağı serpiştirelim rendelediğimiz havucu üzerine kaplayın yıkadığımız süzdüğümüz pirinçle havucun üzerini kaplayın, yine biraz tuz, karabiber serpin ,tereyağı parça parça üzerine koyun sıvı yağı gezdirin, sıcak suyunu yavaşça kenarından verin ocağın altını yakın beş dk orta ateşte pişirin, sonra çok kısık ateşte 3035 dk pişirin, piştikten sonra ocağın altını kapatın üzerine havlu kağıt serin, bir saat demlenmeye bırakın kenarlarını bıçakla çizelim ,servis tabağını üzerine kapatalım tencerenin dibini iki üç kere tık tık yapın büsbütün şekilde pilavımız çıkıyor afiyet olsun
NOT :BEN BU ŞEKİLDE YAPIYORUM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR HERKES FARKLI ŞEKİLLERDE YAPIYOR
Benim yaptığım pilav ekmekle dahi yeniyor çünkü içinde sebze ve et var
*250 gram kuşbaşı et
*1 su bardağı pirinç
*2, 5 su bardağı su
*1 adet büyük kuru soğan(halka doğranmış şekilde
*1 adet büyük domates (halka doğranmış )
*3 adet çarliston biber (kuşbaşı doğranacak )
*2 adet havuç (rendelenecek )
*1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
*1 diş sarımsak (küçük doğranmış)
*1 tutam küçük doğranmış maydanoz
*1 çay kaşığı dolusu tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber, tatlı toz biber
*Eti pişirmek için 2 yemek kaşığı sıvı yağ
*
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı Tavaya etleri koyun suyunu salıp çekince sıvı yağı koyun, 10 dk kısık ateşte pişirin bir çimdik tuz karabiberle tatlandırın karıştırın, diğer tarafta pirinçi ılık tuzlu su ile ıslayın yapacağımız yuvarlak küçük tencereye önce etleri yerleştirin ,üzerine soğanları dilim dilim soğanları yerleştirin domatesleri soğanların üzerine dizin domatesleri üzerine biraz tuz ,karabiber ,toz biberi ,serpiştirin sonra biberi dizelim, maydanozu ve sarımsağı serpiştirelim rendelediğimiz havucu üzerine kaplayın yıkadığımız süzdüğümüz pirinçle havucun üzerini kaplayın, yine biraz tuz, karabiber serpin ,tereyağı parça parça üzerine koyun sıvı yağı gezdirin, sıcak suyunu yavaşça kenarından verin ocağın altını yakın beş dk orta ateşte pişirin, sonra çok kısık ateşte 3035 dk pişirin, piştikten sonra ocağın altını kapatın üzerine havlu kağıt serin, bir saat demlenmeye bırakın kenarlarını bıçakla çizelim ,servis tabağını üzerine kapatalım tencerenin dibini iki üç kere tık tık yapın büsbütün şekilde pilavımız çıkıyor afiyet olsun
NOT :BEN BU ŞEKİLDE YAPIYORUM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR HERKES FARKLI ŞEKİLLERDE YAPIYOR
Benim yaptığım pilav ekmekle dahi yeniyor çünkü içinde sebze ve et var