iltasyazilim
FD Üye
Buhara Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*Arzu ettiğiniz kadar ufak doğranmış yağsız et
*3 orta boy havuç
*1 orta boy soğan
*1 yeşil biber
*1 avuç tuzsuz kabuksuz çiğ badem
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı
300 gram eti tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim 2 bardak kaynar su ekleyip 5 dk kaynattım Kalan suyunu bardağa süzdüm Ete soğanını biberini katıp iyice kavurdum Badem ve havucu da katıp 5 dk soteledim Yıkanmış pirinçi sıvı yağ tuz ve karabiberi katıp 10 dk kavurdum 1 bardak ayırdığım et suyunu ve 4 bardak kaynar suyu katıp orta ateşte 15 dk pişirdim 1530 dk demlemdirip servis edelim
*2 bardak pirinç
*Arzu ettiğiniz kadar ufak doğranmış yağsız et
*3 orta boy havuç
*1 orta boy soğan
*1 yeşil biber
*1 avuç tuzsuz kabuksuz çiğ badem
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Buhara Pilavı Tarifi Yapılışı
300 gram eti tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim 2 bardak kaynar su ekleyip 5 dk kaynattım Kalan suyunu bardağa süzdüm Ete soğanını biberini katıp iyice kavurdum Badem ve havucu da katıp 5 dk soteledim Yıkanmış pirinçi sıvı yağ tuz ve karabiberi katıp 10 dk kavurdum 1 bardak ayırdığım et suyunu ve 4 bardak kaynar suyu katıp orta ateşte 15 dk pişirdim 1530 dk demlemdirip servis edelim