iltasyazilim
FD Üye
Buharlı Tencerede Ispanaklı Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 bardak su
*1 yumurta
*Bir tutam tuz
*Alana kadar un
İç harç için;
*2 orta boy soğan
*1 kg ıspanak
*Tuz, karabiber ,kırmızı toz biber
Buharlı Tencerede Ispanaklı Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamurunu yorup 20 dakika dinlenmeye bırakın
*Soğanları bir tavada kızarana kadar kavurun ,bir büyük karıştırma kaba ıspanakları doğrayınız
*Üzerine kavrulmuş soğanı ,tuzu ,kara biber, kırmızı toz biberi ilave edip karıştırınız
*Çok fazlada ezmeyiniz
*Bir taraftan dinlenmiş hamurları küçük bezelere bölerek açınız
*Üzerine içi az az döküp bir az sıvı yağ gezdirerek rulo halinde bükünüz
*Sonra tencerenin tepsilerini yağlayıp üzerine mantınızı yerleştirin
*Resimdeki gibi sonra tencerenin altına sıcak kaynamış suya tepsileri diziniz
*Kapağını kapatıp 3540 dakika pişiriniz
*Orta bir az yüksek ateşte piştikten sonra ister tereyağla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz ?Afiyet olsun
*2 bardak su
*1 yumurta
*Bir tutam tuz
*Alana kadar un
İç harç için;
*2 orta boy soğan
*1 kg ıspanak
*Tuz, karabiber ,kırmızı toz biber
Buharlı Tencerede Ispanaklı Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Hamurunu yorup 20 dakika dinlenmeye bırakın
*Soğanları bir tavada kızarana kadar kavurun ,bir büyük karıştırma kaba ıspanakları doğrayınız
*Üzerine kavrulmuş soğanı ,tuzu ,kara biber, kırmızı toz biberi ilave edip karıştırınız
*Çok fazlada ezmeyiniz
*Bir taraftan dinlenmiş hamurları küçük bezelere bölerek açınız
*Üzerine içi az az döküp bir az sıvı yağ gezdirerek rulo halinde bükünüz
*Sonra tencerenin tepsilerini yağlayıp üzerine mantınızı yerleştirin
*Resimdeki gibi sonra tencerenin altına sıcak kaynamış suya tepsileri diziniz
*Kapağını kapatıp 3540 dakika pişiriniz
*Orta bir az yüksek ateşte piştikten sonra ister tereyağla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz ?Afiyet olsun