iltasyazilim
FD Üye
Bulaşık Makinesinde Konserve Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo taze fasulye
*1 kilo domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Bulaşık Makinesinde Konserve Yapımı Tarifi Yapılışı Kavanozlarınızı kaynar sudan geçirip kurulayın
Fasulyeleri ayıklayıp istediğiniz boyutta kırın
Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın
Küp küp doğradığınız domatesleri tencereye alın
5 dk pişirip yıkadınız fasulyeleri ekleyin
15 dk kapağı kapalı şekilde pişirin
Eğer domatesler az sulandı iste fasulyelerin üzerine geçecek kadar su ekleyin
Kavanoz kapaklarını ayrı bir tencerede kaynamaya bırakın
Temiz olan kavanozlara fasulyeleri doldurun ve üzerlerini geçecek kadar yemeğin suyundan ekleyin
Kavanozdan 1 parmak eksik şekilde doldurmaya dikkat edin
Kaynamakta olan kapağı hemen sıkıca kapatıp ters çevirerek bulaşık makinesine yerleştirin
Bu malzemeden 4 adet 1 litrelik kavanoz tam doluyor
Bulaşık makinesine yerleştirdiğiniz kavanozların yerinden oynayıp düşmemesi için arasına temiz bir tencere koyabilirsiniz
Bulaşık makinenizin en yüksek derecesinde en az iki saatlik programı tercih edin
Kesinlikle deterjan yada kirli bulaşık koymayın
Makinenizi çalıştırın
Makine süresi bitince kavanozlar ılındıktan sonra makineden çıkarıp 1 gece kapakları altta kalacak şekilde bekletin
Sımsıkı kapaklı kavanozlarımız olacak, kaynatma yönetimine göre daha pratik bir işlem
Farklı konserve çeşitlerini de yapabilirsiniz Ben taze fasulyeyi sizlere örnek olsun diye yaptım
Afiyet olsun
*3 kilo taze fasulye
*1 kilo domates
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tuz
Bulaşık Makinesinde Konserve Yapımı Tarifi Yapılışı Kavanozlarınızı kaynar sudan geçirip kurulayın
Fasulyeleri ayıklayıp istediğiniz boyutta kırın
Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın
Küp küp doğradığınız domatesleri tencereye alın
5 dk pişirip yıkadınız fasulyeleri ekleyin
15 dk kapağı kapalı şekilde pişirin
Eğer domatesler az sulandı iste fasulyelerin üzerine geçecek kadar su ekleyin
Kavanoz kapaklarını ayrı bir tencerede kaynamaya bırakın
Temiz olan kavanozlara fasulyeleri doldurun ve üzerlerini geçecek kadar yemeğin suyundan ekleyin
Kavanozdan 1 parmak eksik şekilde doldurmaya dikkat edin
Kaynamakta olan kapağı hemen sıkıca kapatıp ters çevirerek bulaşık makinesine yerleştirin
Bu malzemeden 4 adet 1 litrelik kavanoz tam doluyor
Bulaşık makinesine yerleştirdiğiniz kavanozların yerinden oynayıp düşmemesi için arasına temiz bir tencere koyabilirsiniz
Bulaşık makinenizin en yüksek derecesinde en az iki saatlik programı tercih edin
Kesinlikle deterjan yada kirli bulaşık koymayın
Makinenizi çalıştırın
Makine süresi bitince kavanozlar ılındıktan sonra makineden çıkarıp 1 gece kapakları altta kalacak şekilde bekletin
Sımsıkı kapaklı kavanozlarımız olacak, kaynatma yönetimine göre daha pratik bir işlem
Farklı konserve çeşitlerini de yapabilirsiniz Ben taze fasulyeyi sizlere örnek olsun diye yaptım
Afiyet olsun