Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulaşık Makinesinde Yemeklik Domates (Konserve)

Bulaşık Makinesinde Yemeklik Domates (Konserve)
0
136

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bulaşık Makinesinde Yemeklik Domates (Konserve) Tarifi İçin Malzemeler

*Domates
*Biber
*Acı biber

Bulaşık Makinesinde Yemeklik Domates (Konserve) Tarifi Yapılışı
5 kg domates, 1015 tane biber 56 tane acı biber, güzelce sirkeli suda beklettim (tüm sebzeleri böyle yıkarım) ve yıkadım
Biberleri menemenlik doğradım, acı biberleri de küçük küçük doğradım
Kaynamış suda domatesleri 23 dakika bekleterek sıra ile çıkarttım (Kabuklarının kolay soyulması için)
Daha sonra menemenlik doğradım
7 tane kavanozum vardı Önce Bulaşık makinesinde güzelce yıkadım Kapakları ayrıca kaynamış sıcak suda biraz beklettim gevşemesi için
Bu sırada ben domates menemenlik biber ve acı biberimin yarısını karıştırdım 4 tane kavanozumu bu karışımla doldurdum Kalan domates ile kalan acı biberimi karıştırdım Acılı domates konservesi için, daha çok yemeklerde kullanmak amaçlı ve 3 kavanozumu da böyle doldurdum
Çıkan domates suyunu da cam şişeye doldurdum kışa bekletmeden şimdi yemek yaparken veya makarna sosunda kullanmak amaçlı
Şişe ve kavanozlarımın ağzını çok sıkı kapadım Ve makinaya yerleştirdim Kapağı üste gelecek şekilde koydum En yüksek ayarda (makinam 70der ) deterjansız çalıştırdım
Veee #Domates Konservelerim hazırrrr

858,496Konular
981,661Mesajlar
29,729Kullanıcılar
DakaskSon üye
Üst Alt