iltasyazilim
FD Üye
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı (akını yapıştırmak için kullanacağız)
*Ortasına koymak için; İri çekilmiş ceviz veya fındık iç
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 buçuk su bardağı su
*45 damla limon suyu
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlanır Şerbet için gerekli olan toz şeker ve su, derin bir tencere içerisine alınır ve karıştırarak, şekerin erimesi sağlanır Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra, içerisine limon suyu ilave edilip, 20 dakika kadar kaynatı
*125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı irmik
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı (akını yapıştırmak için kullanacağız)
*Ortasına koymak için; İri çekilmiş ceviz veya fındık iç
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3 buçuk su bardağı su
*45 damla limon suyu
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlanır Şerbet için gerekli olan toz şeker ve su, derin bir tencere içerisine alınır ve karıştırarak, şekerin erimesi sağlanır Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra, içerisine limon suyu ilave edilip, 20 dakika kadar kaynatı