Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül Konağı Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yumurta (birinin beyazı ayrılacak )
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı )

Şerbeti için :


*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu

Süslemek için :


*Antep fıstığı, ceviz veya fındık

Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ilk olarak şerbeti hazırlayalım Soğumaya bırakalım çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olacak Hamurumuzu hazırlayalım 2 yumurtanın birinin akını bir kaseye ayırıp geri kalan bütün malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim Hamurumuzu tezgaha açıp çay bardağı ile yuvarlak şekiller keselim Bir yuvarlak hamuru alıp üzerine fırçayla yumurta akı sürelim ve diğer yuvarlak şekli tam ortadan şişe kapağıyla delip diğer hamurun üzerine koyalım Hamurlar hepsi bittikten sonra bu şekilde, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim Yalnız dikkat etmemiz gereken bir husus var ki hamur şişe kapağıyla delinince dağılabiliyor O yüzden biraz kalın kesin Tatlımız piştikten sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve ortadaki boşlukları dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt