Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Konağı

Bülbül Konağı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bülbül Konağı Tarifi İçin Malzemeler
250 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta ( birtanesinin akı ayrılacak) 12 çay bardağı pudra şekeri 12 çay bardağı irmik (semolina) 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağına yakın un Şerbeti için;
3 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su Yarım limon suyu Üzerine;
1 avuç ceviz Bülbül Konağı Tarifi Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şeker eriyene kadar karıştıralım sonra kaynamaya bırakalım limon suyu ekleyip bir iki dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım
Oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini yoğuralım sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım un ve kabartma tozunu elekten geçirerek yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur olacak hamuru ikiye ayıralım altına un serpelim üstüne yağlı kağıt koyalım açalım Çok ince olmasın İstediğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapabilirsiniz ben büyük olsun istedim büyük su bardağı ile yuvarlaklar yaptım ortasınıda zeytinyağı kapağıyla kestim 20 adet çıktı İki yuvarlak hamuru birleştirirken aralarına yumurta akını sürelim cevizi ortasına yerleştirdikten sonra da üzerine yumurta akından sürelim şerbet dökünce cevizler çıkmasın Resimlerden de rahatlıkla anlayabilirsiniz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı kızarıncaya kadar pişirelim şerbetlemek için başka bir kaba alalım hamur olmasın tatlılarımız bu arada da ilk sıcağı çıkmış olacaktır fırından çıkınca 5 8 dk sonra şerbetleyelim 2 3 saat sonra servise hazır afiyet şifa olsun

 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt