iltasyazilim
FD Üye
Bülbül Yuvası Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*23 sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*55 su bardağı un
İç malzemesi için;
*1 su bardağı lor peyniri
*1 su bardağı istediğiniz peynir ( ben keçi peyniri kullandım)
*1 yumurta
*15 yemek kaşığı tereyağı
*Bir tutam maydanoz
*Bir tutam dereotu
*2 tatlı kaşığı çörek otu
Bülbül Yuvası Poğaça Tarifi Yapılışı 4 su bardağı un, maya, şeker ve tuz harmanlanır Ortası havuz gibi açılır Sıvı yağ, yumurta ve ılık süt eklenir Önce sıvılar karıştırılır daha sonra unla birlikte yoğurulur kalan 15 su bardağı unu da kontrollü eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Mayalanmaya bırakılır Hamur iki misli olacak
İç malzemesi için peynir rendelenir içine lor peyniri, yumurta, çörek otu, maydanoz dereotu ve yumuşak tereyağı eklenir ve harmanlanır Peynir tuzsuzsa 1 çay kaşığı tuz eklenebilir
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça kopartılır ve çay tabağı büyüklüğünde el ile açılır (Arada elinizi tereyağı ile yağlayın ki kolay şekil verilsin) Su bardağı ile yuvarlak çıkartılır, kenarda kalan parça 20 cm uzunluğunda şerit yapıp iki ucu birleştirilip kıvrılır ve yuvarlak çıkan parçanın üstüne yerleştirilir Bütün hamur bu şekilde bitene kadar devam edilir Poğaçaları çok yakın koymayın tepsiye, çok kabardığı için birbirine değiyor Daha sonra hazırlanan iç harcı poğaçanın ortasına paylaştırılır Kenarlara yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*23 sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*55 su bardağı un
İç malzemesi için;
*1 su bardağı lor peyniri
*1 su bardağı istediğiniz peynir ( ben keçi peyniri kullandım)
*1 yumurta
*15 yemek kaşığı tereyağı
*Bir tutam maydanoz
*Bir tutam dereotu
*2 tatlı kaşığı çörek otu
Bülbül Yuvası Poğaça Tarifi Yapılışı 4 su bardağı un, maya, şeker ve tuz harmanlanır Ortası havuz gibi açılır Sıvı yağ, yumurta ve ılık süt eklenir Önce sıvılar karıştırılır daha sonra unla birlikte yoğurulur kalan 15 su bardağı unu da kontrollü eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Mayalanmaya bırakılır Hamur iki misli olacak
İç malzemesi için peynir rendelenir içine lor peyniri, yumurta, çörek otu, maydanoz dereotu ve yumuşak tereyağı eklenir ve harmanlanır Peynir tuzsuzsa 1 çay kaşığı tuz eklenebilir
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça kopartılır ve çay tabağı büyüklüğünde el ile açılır (Arada elinizi tereyağı ile yağlayın ki kolay şekil verilsin) Su bardağı ile yuvarlak çıkartılır, kenarda kalan parça 20 cm uzunluğunda şerit yapıp iki ucu birleştirilip kıvrılır ve yuvarlak çıkan parçanın üstüne yerleştirilir Bütün hamur bu şekilde bitene kadar devam edilir Poğaçaları çok yakın koymayın tepsiye, çok kabardığı için birbirine değiyor Daha sonra hazırlanan iç harcı poğaçanın ortasına paylaştırılır Kenarlara yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun