Bülbül Yuvası tarifi Bülbül yuvası, tatlı, resmi, malzemeleri, yapılışı, aradığınız herşey burda meleklerim 1548695053 1548695053 bulbulyuvasitarifi5c4f3611e011abulbulyuvasitarifi5c4f3611e011a bulbulyuvasitarifi5c4f3611e011a şerbetli tatlılar da bi farklı nefis oluyor değilmiazıcık çaba gerektiriyor ama konut halkının beğenisini kazandınızmı tamamlanmış o emeğin karşılığı geliyor bir eline sağlık sözüyleişte azıcık uğraştırıco lakin yapmaya değerinde bir tatlı bülbül yuvası tarifi sizler için meleklerim Malzemeler Hamur İçin 2 Adet Yumurta 1 Dere Bardağı Süt 1 Akarsu Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Dere Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Parça Tuz Üstüne dökmek için: 1 Nehir Bardağı Sıvıyağ 200 gr Margarin Şerbeti için: Dört Buçuk Su Bardağı Şeker 35 Su Bardağı Su 14 Limon İçi için: id 150 gr Ceviz İçi Başlamak İçin 1 Paket Nişasta 1 Su Bardagı Un Hazırlanışı Geniş bir vahşi 2 adet yumurtayı kıralım İçine 1 nehir bardağı sütü, 1 nehir bardağı değişken yağı, yarım nehir bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım Bu malzemenin alabileceği değin unu derece derece ilave edelim Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene değin yoğuralım Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim Bezelerin üstüne ıslak bir kumaş örterek 2 saat bekleteliın Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim Bezeleri bu karışımın üstüne koyalım Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, fazla ince bir oklava ile yufkaları açalım Açılan her yufkayı temiz bir kumaş üstünde 5 dakika bekletelim 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya içten büzelim Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için ağır ağır çıkaralım Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim Bütün yuflkaları benzer şekilde hazırlayıp ast yandan ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim Yufkalarm üstüne dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim İçine değişken yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım Şerbetin hazırlanmış olmasına yakın limonu da ek edellm Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üstüne gezdirelim Şerbetini emdikten sonradan baklavaları servis tabağına alalım Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye alt yandan ve aralıksız dizilmesidir Kenarlarda aylaklık kalmayacak şekilde bir tepsi seçim edin Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz