Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 34 çay bardağı sıvı yağ 12 çay bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz 1 tutam şeker 1 yumurta Aldığınca elenmiş un (kulak memesi yumuşaklığında olacak) 2 su bardağı kadar çekilmiş ceviz Üzerine;
45 yemek kaşığı tereyağı Şerbeti için;
55 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Çeyrek limonun suyu


Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 30dk

Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı

Şekeri suda karıştırarak eritin, ocağa alın 1015 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu katın 5 dakika daha kaynatıp ocağı söndürün, soğusun
Hamur yoğurma kabına yumurtayı, sütü, yoğurdu, yağı, şekeri ve suyu alıp karıştırın Üzerine unu, kabartma tozunu ve tuzu koyup yoğurun Yarım saat kadar dinlendirin ve 16 beze yapın Her bir bezeyi açın, dörde bölün, içine bir tatlı kaşığı ceviz yayın ya da uzun kenarına serin İnce oklava ile gevşek bir şekilde sarın, (ki piştikten sonra kupkuru olmasın ve şerbeti iyi çekebilsin) ancak ucunu 3 parmak kadar sarmayın, oklavanın üzerinde büzün Oklavadan çıkarın, sarılmayan kısmı içe doğru katlayın, iki ucu birleştirerek küçük bir çember yapın Oklavaya sarmadığınız kısım çemberin ortasını kapatacaktır Tüm hamuru bu şekilde yapıp tepsiye dizin Hamurların ortasını da çekilmiş ceviz ile doldurun Tereyağını kızdırın, her bir tatlının üzerine kaşık kaşık dökün 170 derecede ısınmış fırına sürün Üzeri güzel kızarınca fırından çıkarın Soğuyan şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin, diğer fırın tepsisi ile üzerini kapatın Şerbeti çeksin Tatlı en az 2 saat dinlenip tadı oturmadan servis yapmayın Afiyet olsun
( Ben tüm tatlıları un ile açıyorum, nişasta ile açmayı önermiyorum Evet nişasta ile açması ve inceltmesi daha kolay ancak nişasta hamuru hem kurutuyor, hem de yerken ağızda ince kağıt ya da kum gibi bir doku bırakıyor Bu tadı sevmediğim için daha zorda olsa unla açmayı tercih ediyorum )
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt