Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Yuvası

Hoş geldin! uykuculinux tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bülbül Yuvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

2 adet yumurta 14 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı süt 3 tatlı kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 su bardağı su 2 yemek kaşığı elma sirkesi 5,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su Üzeri için:

12 su bardağı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı toz Antep fıstığı (boz fıstık)

NASIL YAPILIR?

Yumurtaları karıştırma kabına alın Tuz ekleyip elinizle hafifçe karıştırın Sırasıyla; süt, yoğurt, ayçiçek yağı, su ve elma sirkesini ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurmaya başlayın Hamurun daha gevrek olması ve kolay açılması için bu aşamada mısır nişastası ekleyin Hamuru düz bir zeminde bastırarak yoğurmaya devam edin Büyük boy bir ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırdığınız hamur bezelerini hafifçe unladıktan sonra bir tepsiye yerleştirin Üzerlerine temiz bir bez kapatıp oda sıcaklığında en az 34 saat kadar bekletin Dinlenmiş hamur bezelerini açmaya başlamadan önce tatlının şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın Karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın Kıvam aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin Dinlenen hamur bezelerinden bir tanesini alın Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik yufka şeklinde açın Dört eşit parçaya böldüğünüz yufkayı geniş kısmından başlayarak oklavaya sarın İki kenarından büzüp oklavanın ortasına doğru topladığınız yufkayı oklava içinden çekin Bastırmadan fırın tepsisine aldığınız hamurları kendi etrafında döndürerek tatlıya asıl şeklini verin Her bir hamur bezesine aynı işlemi uygulayın Tereyağı ve ayçiçek yağını kısık ateşte erittikten sonra süzdürün Fırın tepsisine dizdiğiniz tatlıların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2025 dakika tatlıların üzeri kızarana kadar fırınlayın İlk sıcaklığı çıkan ve servis tabağına dizdiğiniz tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin Orta ve kenar kısımlarını toz Antep fıstığıyla süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın


 
858,501Konular
982,635Mesajlar
30,384Kullanıcılar
fahoSon üye
Üst Alt