iltasyazilim
FD Üye
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (hafif erimiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 tane yumurta sarısı (akı ortasına ve üstüne)
*Un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*Çekilmiş Fındık
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri bir kapta yoğurun ve merdaneyle bezerler halinde alıp açın
Çay bardağıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Daha sonra yumurta akı sürün ve üzerlerine de tekrar çay bardağıyla hamur kesin ve pet şişenin kendisiyle ortasını kesip alın ve tepsideki hamurun üzerine koyun Bu işlemi bütün hamurlara yaptıktan sonra tekrar yumurta akı sürün ve 180 derece fırında rengini alana kadar pişirin
Kurabiyesi pişerken bir tencereye su ve şekeri koyun ve kaynatın altını kapatmaya yakın limon sıkın
Kurabiyeler piştikten sonra biraz soğumaya bırakın ve soğuk şerbeti yemek kaşığıyla üzerlerine dökün Ve tatlının üzerine çekilmiş fındık serpiştirin Ve servis edebilirsiniz Afiyet olsun
(Tariflerimi denerseniz yorum yapmayı ve fotoğraf atmayı unutmayınız )
*1 paket margarin (hafif erimiş)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*1 tane yumurta sarısı (akı ortasına ve üstüne)
*Un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için:
*Çekilmiş Fındık
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri bir kapta yoğurun ve merdaneyle bezerler halinde alıp açın
Çay bardağıyla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Daha sonra yumurta akı sürün ve üzerlerine de tekrar çay bardağıyla hamur kesin ve pet şişenin kendisiyle ortasını kesip alın ve tepsideki hamurun üzerine koyun Bu işlemi bütün hamurlara yaptıktan sonra tekrar yumurta akı sürün ve 180 derece fırında rengini alana kadar pişirin
Kurabiyesi pişerken bir tencereye su ve şekeri koyun ve kaynatın altını kapatmaya yakın limon sıkın
Kurabiyeler piştikten sonra biraz soğumaya bırakın ve soğuk şerbeti yemek kaşığıyla üzerlerine dökün Ve tatlının üzerine çekilmiş fındık serpiştirin Ve servis edebilirsiniz Afiyet olsun
(Tariflerimi denerseniz yorum yapmayı ve fotoğraf atmayı unutmayınız )