iltasyazilim
FD Üye
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
*250 gr margarin veye tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1, 5 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
Üzerine;
*Ceviz
*1 yumurtanın beyazı
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için şerbeti hazırlanır Şeker ve su bir tencerede kaynatılır Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu eklenir ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır
Daha sonra bir tavada margarin eritilir Soğuduktan sonra yoğurma kabında diğer sıvı malzemelerle birlikte karıştırılır Hamur çok yumuşak olmayacak şekilde un eklenir Yumuşak olursa şerbette eklenince dağılır o yüzden kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur olması gerekir Kabartma tozu ve karbonat da eklenerek iyice yoğurulur
Hazırlanan hamur iki parçaya bölünür ve merdane yardımıyla yarım parmak genişliğinde açılır Çay bardağıyla yuvarlak biçimde alt tabanını oluşturmak için kesilir Üzerine yumurtanın beyazı sürülür ama orta kısmı boş kalacağı için kenarlarına sürmek yeterli Üzeri için de aynı yuvarlağın ortası bir kapak yardımıyla delinir Ve alt tabanın üzerine yerleştirilir Araya yumurtanın beyazını sürmeyi unutmamamız lazım Diğer türlü iki kat birbirini tutmaz ve piştikten sonra birbirinden ayrılır
Üzerinde kalan boş kısma isteğe bağlı biraz tarçın serpilir Daha sonra bıçakla kesilmiş cevizle doldurulur Cevizi dövülmüş şekilde de kullanabilirsiniz ama kesilmiş daha şık duruyor
En son fırına vermeden önce üst kısmında kalan hamura kalan yumurta beyazı sürülür 180• fırın ısısıyla altı üstü kızarana kadar pişirilir
Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkması için birkaç dakika beklenir ve sonra üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir Soğuyup şerbetini iyice çektikten sonra servis edilir
Deneyeceklere afiyet olsun ??
*1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
*250 gr margarin veye tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1, 5 yemek kaşığı yoğurt
*Aldığı kadar un
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
Üzerine;
*Ceviz
*1 yumurtanın beyazı
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Birkaç damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için şerbeti hazırlanır Şeker ve su bir tencerede kaynatılır Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu eklenir ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır
Daha sonra bir tavada margarin eritilir Soğuduktan sonra yoğurma kabında diğer sıvı malzemelerle birlikte karıştırılır Hamur çok yumuşak olmayacak şekilde un eklenir Yumuşak olursa şerbette eklenince dağılır o yüzden kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur olması gerekir Kabartma tozu ve karbonat da eklenerek iyice yoğurulur
Hazırlanan hamur iki parçaya bölünür ve merdane yardımıyla yarım parmak genişliğinde açılır Çay bardağıyla yuvarlak biçimde alt tabanını oluşturmak için kesilir Üzerine yumurtanın beyazı sürülür ama orta kısmı boş kalacağı için kenarlarına sürmek yeterli Üzeri için de aynı yuvarlağın ortası bir kapak yardımıyla delinir Ve alt tabanın üzerine yerleştirilir Araya yumurtanın beyazını sürmeyi unutmamamız lazım Diğer türlü iki kat birbirini tutmaz ve piştikten sonra birbirinden ayrılır
Üzerinde kalan boş kısma isteğe bağlı biraz tarçın serpilir Daha sonra bıçakla kesilmiş cevizle doldurulur Cevizi dövülmüş şekilde de kullanabilirsiniz ama kesilmiş daha şık duruyor
En son fırına vermeden önce üst kısmında kalan hamura kalan yumurta beyazı sürülür 180• fırın ısısıyla altı üstü kızarana kadar pişirilir
Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkması için birkaç dakika beklenir ve sonra üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir Soğuyup şerbetini iyice çektikten sonra servis edilir
Deneyeceklere afiyet olsun ??