elektronikci
FD Üye
Eski TBMM Lideri Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan “birileri” diye bahsetti.
Kanal 42’nin aktardığına nazaran Arınç, Konya’da genç hukukçular ile bir buluşma gerçekleştirdi.
Burada yaptığı konuşmada “iyi bir hukukçu olmak için hukuk fakültesini bitirmenin yetersiz olduğunu” söyleyen Arınç, Erdoğan’ın geçmişte kullandığı “Ben ekonomistim” biçimindeki sözüne göndermede bulundu.
Arınç, program da şu tabirleri kullandı:
'Siyasetin lisanı nezakettir. Siyasetin lisanı geneli kucaklamaktır. Siyasette şiddetin lisanını kullanamazsınız. Şiddetin lisanı tehdittir, hakarettir, kötülemektir. Birileri “ben ekonomistim” diyor, ben de kendime “iyi bir hukukçuyum” diyorum. Lakin lafı gelmişken söyleyeyim, hukuk fakültesini bitirmek hukukçu olmak için kâfi değildir. Televizyon programlarında o denli soytarı adamlar izliyorum ki ben altında profesör yazıyor, hukukçu yazıyor. Hukuk bir misyondur, yani ölçüsü olan bir şeydir.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.