Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülent Ersoy Röportajı

Bülent Ersoy Röportajı
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Bülent Ersoy Röportajı bülent ersoy, a, röportajı, resimleri, haberleri, hakkında ayrıntılı bilgiler burada arkadaşlar 1548653655 1548653655 bulentersoyroportaji5c4e945c9517ebulentersoyroportaji5c4e945c9517e bulentersoyroportaji5c4e945c9517e İzzet Çapa'nın ünlü assolist sanat müziğinin ası Bülent Ersoy ile yaptığı röportajı sizlerle paylaşıyorum melekler 'Bülent Ersoy başa gelince' o kadar Hadi gideyim biriki sual sorayım da geleyimseslenmek olmaz; Mercidabık seferine çıkarmış gibi hazırlanmak lazım Ben de topladım kabileyi, 'Diva'mız hakkında veri edinmeleri emrini verdim Lakin heyhaat! Herkesin ağzı mühür Tek sözcük söylemiyorlar Bundan Böyle korkudan mı, Ersoy'a duydukları hürmetten mi bilemedim Natürel en kaslı olasılık şu: Diva özeline kimseyi sokmuyor! O vakit, iş başa düşüyor Hadi bakalım, Röportajcıyımdiye gek gek ortalarda dolanıyordun İzzet Efendi; eldeki üçbeş doneyle yap bir röportaj da görelim! (bu arada bu önad bana ağır Ben muhabbetçiyim yahu!) GÜNAYDIN'ın kaptanı Sevimli patron, gaye olarak Bülent Hanım'ı gösterince, dört bir koldan evini kuşatmaya gittik Fakat ne kapıdan girebildik, ne bacadan! Meğer evi Bülent Ersoy'un mabediymiş ve kimseyi almazmış Çağırmak ama onu dışında ağırlayacağız… Masalar donatılıyor ve sohbet başlıyor Kimi zaman hüzünleniyor, kimi zaman neşeleniyor Bülent Bayan Bir ara masaya gelen davulcuyla oynayıp para bile yapıştırıyor Söylediğine göre; 20 yılı aşkın bir zamandır bu denli geniş detaylı bir söyleşi yapmamış! Bu insanın yaşadığı hayatı yeniden hatırlaması aramak Benden çok şey alıp götürmüş o hadiseler Aynen o anki gibi baştan yaşıyorum her şeyi Ola Ki o yüzden istemedim uzun uzun söyleşiler yapmayıdiyor Lakin bizimki söyleşi değil ama; derinine bir muhabbet… Ayrıca anneniz hem babanız bankacıymış Tutumluluğunuz oradan mı geliyor? Aynen Çok gençken anneciğim haftada bir para bırakırdı eve Utanarak alırdım fakat o 100 lirayla bir hafta idare ederdim ÇOK SÜSLÜ KOKONAYDIM Parayı nerelere harcardınız mesela? id Çok süslü kokonaydım Parfüm alırdım kendime bol bol Çok şık giyinirdim kendi stilime göre Hayatımda hiç ucuz olmadım Defalarca pahalı olmuşumdur! Parasızken bile mi? Tabii! Ben o 100 lirayla bile pahalı oldum Bir tane aldım ama marka giydim Yeşilli emprimeli bluzum içimde, yeşil pantolon, saçlarım yele gibi… Bir bakan bir daha bakıyor Hem de nasıl… Hani kadınlar Ah, sen benim gençliğimi görecektin, ben ne canlar yaktımder ya; ben de o kadar fazla güzeldim Kaç can yakmışsınızdır yaklaşık? O Kadar fazla Sizin de bildiğiniz gibi (Nereden biliyorsam artık) BİR GECEDE ASSOLİST OLDUM DIĞER TARAFTAN 'ses' var ki akıllara zarar… Şarkıcılığa ilk adım nasıl atıldı? Konservatuar son sınıftaydım, rahmetli hocam Melahat Pars, Fahrettin Aslan'la tanıştırdı Önce Behiye Aksoy'a götürmüş… Evet, orada Müzeyyan Senar da vardı Elim ayağıma dolaştı Bu çocuk sizi fazla seviyor, bir dinler misin?dediler Ilk tepkisi ne oldu? Aa, bu benim gibi okuyor ayoldedi Peki Fahrettin Aslan'la tanışmanız? Müzeyyen abla, Fahrettin Bey'e, Bu çocuğu yarın öğlen 12'ye değin bağladın bağladın; bağlayamadın hem sen, hem Türk musikisi fazla manâlı bir sesi kaybedecek!dedi Daha Sonra Fahri Bey çağırdı Gittim Seni ayın 14'ünde, Cuma günü, bayram programında sahneye çıkartacağımdedi Ve sahneye çıktınız… Gönül Akkor Hale Gelmiş assolist, beni solist altına koydular Bayan istemedi natürel Neden? Tanımıyor da ondan hayatım! 'Bayram programı' dedin mi, her şey fevkaladenin fevkinde edinmek zorunda! Gönül de demiş ama telefonda; Çocuk mükemmel söyleyebilir ama biz rakiplerle mi savaşacağız, yeni birini mi lanse edeceğiz?Yerden göğe dek haklı! Kadın savaşa çıkıyor Fahri Bey ne diyor o vakit? Kafası atıyor, Gönül'e kapıyı gösteriyor Böylece bendeniz, bir gecede assolist oluyorum O vakit adınız Bülent Erkoç az önce! Evet, daha Erkoç'um Ateşböceği Ercan'la Müjdat Gezen, Böyle tepede olan ve sert bir soyadı olmaz, yumuşatalım birazcıkdediler ve Behiye Aksoy'un soyadından bir tutam alıp benimkine monte ettiler Gelelim birincil geceye… Heyecanlısınız Heyecandan pır pır çarpıyor kalbim Gazino dolacak mı diye? Kesinlikle dolmuştur! 450 karakter salon kapılara değin dolu Birincil gece için koskocoman başarı… Pek lakin sonra öğreniyorum fakat başlıca gelenler 33 kişiymiş! Üstünü Fahri Bey doldurmuş; o da onun cinliği Vallahi harikulade adammış… Öyleydi Çıktım 'Tuti mucize guyem, ne desem laf yok'i okumaya başladım Sahnem bitti Fahrettin Aslan hüngür hüngür ağlıyor Bir kumar oynadım, kazandımdiye bağırıyor başta ağlarken görüyor herkes Behiye Hanım da ilk olarak ağlıyordemişti Adamın karısı, bilmez mi? Anlatırken bile tüylerim diken diken oldudiyeceğim ama tüyüm de yok ki! Fakat kökleri kalktı Sorması ayıp, kaç para alıyordunuz? 10 bin lira alıyordum Fahri Bey, annemi de bankadan çıkarttı, ona da yanımda olsun diye 5 bin lira veriyordu Ben üç sene benzeri açık cezaevinde yaşadım Gazinodan eve, evden gazinoya anneciğimle birlikte Eski arkadaşlarımla mülâkat imkanım da yoktu Neden koymuş bu yasağı Fahri Bey? Şu Anda fazla sıkılacaksın lakin bir gün anlayacaksınderdi; Sen hiçbir starı sokaklarda gördün mü? Günü geldiğinde poponu açsan bile olay olacak, artıya dönecek Ama şimdi açsan, sokakta yürüdüğünle kalırsın O genç yaşta iyi dayanmışsınız! Ama bir gece canıma tak dedi Eski arkadaşlarım, Moda'ya dondurma yemeğe gidiyorlarmış Benim de canım çekti, gencim O kuş değin beynimle koca Fahrettin Aslan'ı kandıracağım Korumanız filan var mı o süre? Yok fakat Fahri Bey'in şoförü getirip götürüyor O gece beni eve bıraktı O gidince arkadaşlarım gelip aldılar beni BİR TOKATLA UYANDIM Resmen kaçamak yapıyorsunuz? Meğer Fahri Bey şoförün arkasına da diğer birini takmış, onun arkasına bir diğer birini Tümü de beni takip ediyormuş Neyse eve döndüm, yattım Ezan vakti o kadar bir tokatla uyandım fakat, sağlı sollu Öyle bir acı ancak, hâlâ burnumun direği sızlar Karşımda Fahri Bey, Ulan sen beni kandıracağını mı zannettin?diyor: Maksim'in önündeki o iki metrelik levhaya Bülent Ersoy adını ben yazdırdım İndirmem 10 dakikamı almaz! Eli ağır mıydı rahmetlinin? Ayrıca de nasıl? Çıldırmış gibi bağırıyor! Ulandedim kendi kendime, idama gideceksem de şerefimle gideyimGözümü karartıp konuştum Evet, benden bir Bülent Ersoy yarattınız, sahip olduğum her şeyi verdiniz lakin yaşamın anlamı kalmadı, azıcık serbest istiyorum!dedim, İsmime, sizin isminize halel getirecek hiçbir şey yapmadım!Ama yanaklarım şişirilmiş, morarmış… Daha önce anneniz veya babanızdan dayak yemiş miydiniz? Ömrümde yemedim EŞEĞE SAMAN VER, KENDİNİ YARIŞ ATI SANSIN Derhal birazcık aşk meşk konuşalım Bana Niye kocaların defalarca senden minik?diye soruyorlar Niye? Konfor ve zevk duygusu Ayrıca sonra ne yapacaktım yani? Ağzından salyası akan, prostatlı adamla mı evlenecektim? O yaşlı, ben ihtiyar Daima zevklerimi dolu dolu ve yukarıda yaşadım Ama kalitemle yaşadım, hiç avamlaşmadım Bülent Ersoy kıskanç mıdır? Duruma kadar Fazla kıskanç değil Benim kıskançlığım, sevdiğimi biri ile paylaşıp paylaşmamakla ilgili değil… Aptal yerine konmamak ile ilgilidir her şey BEYAZ ADAM HİÇ SEVMEM Bütün durum o gerçekte değil mi? O kuş beyinleriyle Bülent Ersoy'u da kucağıma oturttumdiye düşünürlerse biter meslek Katiyen dönüp bakmam Sonradan da Sen aramak oysa sevmemişsinderler Hadi ya! Ben çok sevdim, köpek gibi sevdim ama sen benim sevgimi yargı etmemişsin gerizekalı Biz 'ipsizleri' bilmem ne meydanından alıyoruz, sefa meydanına getiriyoruz, bundan başka yapılana bak Eşeğe saman verince kendini yarış atı zannediyor! Sizin için kara yağız, esmer ve yapılı erkeklerden hoşlanıyor diyorlar ama kocalarınız daima ince ve beyaz? Bütün tersi oldu cidden Beyaz adam hiç sevmem gerçekten Korktukları gelirmiş insanın başına Allah'tan bu sefer fakat pek beyaz yok Yeni erkek arkadaşınız Berk Bey'le (Yılmaz) nasıl tanıştınız? İzmir'de Annesi arkadaşım zaten, Şeyda Seslenmek bu da İzmirli İzmir'de bir keramet var yani Var var Bu üçüncü, o da İzmir'den Allah'ıma şükür üçledik… Burcunuz nedir Bülent Hanım? İkizler… İkizler burcu kadını aşk kadınıdır… Ben de öyleyim, kesin yok mi? Doya doya yaşarım aşkı ama herkesi de beğenmem… bir defa vazgeçince de katiyen geri dönmüyorsunuz! Okuduğum kitabı, yeniden okumam! KRALLA KIRIŞTIRIRDIM Fahrettin Aslan'la çalışırken aşık olmak filan da yasaklanmış illaki! Zaten Fahri Bey'le flört ediyordum Bunu yazabilir miyim? (Basıyor kahkahayı) Yaz yaz… Platonik bir şeyimiz vardı diyelim Behiye'ye tabii birazcık ayıp olmuştu Çünkü biz Fahri Bey'le kırıştırırken, bir matinede sesim gitti; Behiye Hanım kendi ilaçlarını verdi Benim yaptığım da olacak iş yok! Fakat ben istemiyorum ancak, Fahri Bey istiyor beni böylece güzeldim oysa Behiye Hanım biliyor muydu? Eh biliyor da, bilmiyor gibiydi işte çok büyük hanımefendidir Anlamaz olur mu? YEMEĞE GIDERKEN PASTIRMAMI DA GÖTÜRÜRÜM! Dostlarınıza yemeğe sirasi gelmişken bile, yemeğinizi yanınızda götürdüğünüz gerçekte doğru mu? Her şeyimi götürürüm Çünkü istediğim bir şey orada olmazsa, suç oluşturan çıkar Nur Yerlitaş en yakın dostlarınızdan biri Ona bu vesileyle de götürüyor musunuz erzağınızı? Nur'a da pek Onun evindeki sofra da, Allah'ı var; ihtişamı ve sunuşu ile fevkaladenin fevkinin de fevkindedir Lakin ben yine de pastırmamı götürürüm KIYMAYI HAM ÇIĞ YERİM Geç gidermişsiniz yemeklere Eee… Tabii anca, alışveriş falan Zaten ağırkanlıyım Etlerimi Günaydın'dan alırım Kavunum, karpuzum, yağlı beyaz peynirim derken saatler geçer Domates, biber, patlıcan, kereviz ağzıma koymam Soğan? Bayılırım Soğansız yemek yemek yemem Önce kare kare soğanlar, hep benzer hizada doğranacak, bilhassa zeytinyağlılarda BIR DE buz yiyormuşsunuz durup dururken! Evet, gün boyu buz yerim Kıymayı da çiğ yiyormuş Bülent Ersoy Doğru mu? Evet içten… Soğan, tuzlu, karabiberle çiğ çiğ yerim kıymayı Ayol nereden öğrendiniz bunları? TARKAN'DA KENDİMİ GÖRDÜM Yeni albümünüzde Tarkan ile düet yapmışsınız? Tarkan beyefendi gerçekten teveccüh buyurdu Ben sizin sesinizle büyüdümdedi ve hem kendi eserini verdi, keza o eseri benimle birlikte okudu Bayramda çıkıyor kasetim… Tarkan'ı meşhur kimliği açık havada nasıl buldunuz? Fazla naif bir çocuk, fazla hassas, ürkek… O da ivedi kırılıyor Kendimi gördüm onda Adı ne şarkının? Bir Allah, bir ben biliyorum… Sizin dahasi Olympia maceranız var… Ajda Pekkan öncelikle elde etmek üzere böylece çok usta çıktı o sahneye fakat sizinki öyle bilinmez Nöbetçi eczane gibi, oraya çıkmak, öyle manâlı yok Birilerinin aşağıda sahneye çıkıp, bir buçuk şarkı söyleyip, kafamı uzatmadım ben Olympia sahnelerinden 35 saat boyunca solo okudum BEN HER ZAMAN TERBIYELI BİRİ OLDUM Bülent Ersoy'un hayatındaki beraberlikler fazla sınırlı Sanatçılar arasındaki genel eğilime o kadar uymuyor bu tutumunuz… Şu Anda iç çamaşırı değiştirir gibi partner değiştiriyor halk Bırakın sanatkârı, alışılagelmiş halk müziği da çokeşli yaşıyor Ben daima terbiyeli oldum Toplumun örf ve âdetlerine riayet eden oldum Düğün kıymaya da çok uyarı ettiniz tekrar tekrar… Nikahsız birliktelik yaşamadım Ancak ben gece bir adamı almışım, sabahtan da yıkanmış, paklanmış, kapının önüne koymuşum Yapsam kimin ruhu duyar? TİTİZLİKTEN HALVETİ DE ÇOK NADİR YAPARIM Banyoda fazla uzun kalırım Abdest almam çok uzundur örneğin 35 saat, burnuma su değdi mi falan derken resmi olarak tırlatırım Fazla titizim ben, halveti de fazla nadir yapıyorum onun için! TEK SAYI TAKINTIM VAR Bu röportajdan daha sonra ayrıntılarıyla çatlak diyecekler bana ama o kadar Örneğin tek sayılara takıntım var Çiftlerden uzak dururum Bir gece taksiye bindim Köprüyü geçeceğiz, sürücü gişelere yaklaşıyor, baktım sekizinci gişeden girecek… Aman durundedim Fakat o, sekize arabanın burnunu soktu O girdi lakin ben girmedim Arabadan atladığım gibi yürüyerek yedi numaralı gişeden geçmişim Rakam tek olacak! Sabahleyin : İZZET ÇAPA  

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt