Bulgaristan Turkleri Biz, 1354 yılından itibaren Osmanlı Türk İmparatorluğunun Trakya ve Balkanları fethetmesiyle birlikte Anadolu'dan rasgele değil yedigöbek Türk aileler arasından özenle seçerek getirip, oraya yerleştirdiği EVLÂDI FATİHAN'ız Biz, 18771878’de doksan üç harbi de denilen, savaşta Plevne Müdafaası’nın komutanı şanı büyük GAZİ OSMAN PAŞA’nın yolunda O’nun azim ve kararlılığında olduğumuzu tekrar tekrar ispat etmiş olan Balkan Türkleriyiz Biz, 1913’de, Anadolu’daki Millî Uğraş’den önce, Bulgar çetecilere aleyhinde kurduğu millî kuvvetlere KUVAYI MİLLÎYE ismini veren ve bu ifadeyi birincil kez kullanan Batı Trakya Türkleriyiz Biz, 1913’de Anadolu’da yedi bin takvim Türk tarihinde birincil muhtar Türk Cumhuriyeti olan BATI TRAKYA TÜRK CUMHURİYETİ’ni kuran istiklâl aşığı kahraman Türk Cumhuriyetçilerinin torunlarıyız Biz, 1914’de, Âlem harbinde batılı emperyalistlere karşısında “Cihadı ekber bildiri edildiğinde on binlerce gencinin Bulgar hududunu geçerek Osmanlı Türk ordusunda gönüllü olarak ödev aldığı RODOP TÜRKLERİYİZ Biz, 19 Mayıs 1919’da M KEMAL ATATÜRK’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayıp, Türk egemenliğinin 24 Temmuz 1923’de Lozan’da tüm dünyaca kabul edilişine kadar geçen döneme adını veren Türk Kurtuluş Savaşı’nın, tümen ve daha üst derece komutanlarının yüzde yetmişinin doğum yerleri olmasıyla onur ettiğimiz RUMELİ TÜRKLERİYİZ Biz, 1923’den daha sonra Büyük Atatürk’ün “Oraları özbeöz Türk toprağıdır, ileride Cinskiye Cumhuriyeti’nin Tuna Vilâyeti olacaktır! diyerek göçlerine ve mübadelelerine müsade vermediği TUNA TÜRKLERİYİZ Biz, 1984’de Bulgaristan’daki komünist yönetimin Bulgarlaştırmak istemesi üstüne, her türlü hakkını müdafaa etmek üzere mücadele eden, dinini ve milliyetini terk etmeyen, Türk Dünyası’nın ayrılmaz parçası Bulgaristan Türkleriyiz Nihayet Biz, Anavatana gelip yerleştikten sonra, kimseden bir şey dilenmeyen, çalışkan, üretken, Türkiye'mizin bütün yasalarına sadakatla yan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinden yana TÜRK OĞLU TÜRKLERİZ *birincil once bunu okuyan herkeze tesekkur etmek istiyorum ve umuyorum fakat dogru yere acmisimdirbunlari sizlerle paylasmak istememin nedeni arkadaslar biz Bulgaristan Turklerine Bulgar Turku denmesidiryasanan,yapilan onca seyden daha sonra insalarin agizindan bu iki kelimeyi duymak cok acidir,lakin kendi milletinden insanlara bunu anlatmaya calismak daha zorben,ben sadece paylasmak istedim ALINTIDIR