iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için ;
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*1 yumurta
*2 tatlı kaşığı un
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*3 tatlı kaşığı nane
*Tuz
Diğer Malzemeler;
*1 orta boy soğan
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*6 su bardağı su
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Tuz
Bulgur Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz Geniş bir kaba bulgurumuzu koyup üzerine 1 su bardağı kaynamış suyu dökerek 1015 dakika şişmesini bekliyoruz Şişen bulgurumuzun içine 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 tatlı kaşığı nane(nanenin miktarını çok bulabilirsiniz ama bu yemeğin özelliği bol naneli olması) ve tuz ilave ederek yoğuruyoruz Yoğurma işlemi çok önemli Macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
Bir tepsinin tabanını unluyoruz Daha sonra yoğurduğumuz harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yapıp unlu tepsiye atıyoruz(köfteler birbirine yapışmasın diye)
Köftelerimizi hazırladıktan sonra bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alıyoruz Üzerine zeytinyağını koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Zeytinyağı biraz bol olursa daha lezzetli oluyor Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Sonrasında 6 bardak su ilave edip kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra biraz tuz ekip köftelerimizi içine atıyoruz Ardından haşlanmış nohutlarımızı da ilave ederek kıvam alıncaya kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz Eğer kıvamı koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz Yedikçe yemek istediğim bir tariftir Afiyet olsun
*1 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı sıcak su
*1 yumurta
*2 tatlı kaşığı un
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*3 tatlı kaşığı nane
*Tuz
Diğer Malzemeler;
*1 orta boy soğan
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı salça
*6 su bardağı su
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Tuz
Bulgur Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz Geniş bir kaba bulgurumuzu koyup üzerine 1 su bardağı kaynamış suyu dökerek 1015 dakika şişmesini bekliyoruz Şişen bulgurumuzun içine 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 tatlı kaşığı nane(nanenin miktarını çok bulabilirsiniz ama bu yemeğin özelliği bol naneli olması) ve tuz ilave ederek yoğuruyoruz Yoğurma işlemi çok önemli Macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
Bir tepsinin tabanını unluyoruz Daha sonra yoğurduğumuz harçtan nohut büyüklüğünde köfteler yapıp unlu tepsiye atıyoruz(köfteler birbirine yapışmasın diye)
Köftelerimizi hazırladıktan sonra bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alıyoruz Üzerine zeytinyağını koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Zeytinyağı biraz bol olursa daha lezzetli oluyor Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Sonrasında 6 bardak su ilave edip kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra biraz tuz ekip köftelerimizi içine atıyoruz Ardından haşlanmış nohutlarımızı da ilave ederek kıvam alıncaya kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz Eğer kıvamı koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz Yedikçe yemek istediğim bir tariftir Afiyet olsun