iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Köftesi Kızartması (Kıymasız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ince bulgur
*2 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*2 patates
*1 yumurta
*4 dal yeşil soğan
*1*tutam maydanoz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Kaynar su
Bulgur Köftesi Kızartması (Kıymasız) Tarifi Yapılışı Bulgur ve irmiğin üzerine kaynar su dökülür, ağzı kapalı bir kapta biraz bekletilip şişmesi sağlanır Bu arada patatesler haşlanarak rendelenir Kuru soğan çok ince doğranır Sarımsaklar minik minik doğranır
Daha sonra şişip yumuşayan bulgur ve irmiğin içine yumurta, un, patatesler, biber ve domates salçası, tuz, karabiber ilave edilip yoğurulur Son olarak ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve tekrar yoğurulur Elde edilen hamur 15 dk Dinlendirilir Kıvamı ele yapışmayan, dağılmayan hamur kıvamında olmalı
Tavaya sıvı yağ konulur, elde edilen malzemeden ufak parçalar kopartılıp yassı köfte sekli verilir Kızgın yağda kızartılır Ne çok ne de az kızarmalı Kızarma kıvamı da lezzeti etkiliyor Afiyet olsun
*1 su bardağı ince bulgur
*2 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı tepeleme un
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*1 kuru soğan
*2 patates
*1 yumurta
*4 dal yeşil soğan
*1*tutam maydanoz
*2 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Kaynar su
Bulgur Köftesi Kızartması (Kıymasız) Tarifi Yapılışı Bulgur ve irmiğin üzerine kaynar su dökülür, ağzı kapalı bir kapta biraz bekletilip şişmesi sağlanır Bu arada patatesler haşlanarak rendelenir Kuru soğan çok ince doğranır Sarımsaklar minik minik doğranır
Daha sonra şişip yumuşayan bulgur ve irmiğin içine yumurta, un, patatesler, biber ve domates salçası, tuz, karabiber ilave edilip yoğurulur Son olarak ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve tekrar yoğurulur Elde edilen hamur 15 dk Dinlendirilir Kıvamı ele yapışmayan, dağılmayan hamur kıvamında olmalı
Tavaya sıvı yağ konulur, elde edilen malzemeden ufak parçalar kopartılıp yassı köfte sekli verilir Kızgın yağda kızartılır Ne çok ne de az kızarmalı Kızarma kıvamı da lezzeti etkiliyor Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.