iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için;
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*1 buçuk su bardağı un
*1 baş kuru soğan
*1 tatlı kaşığı dolu kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kara biber
*Yarım yemek kaşığı salça
*ve yeterince tuz ve birtane tavuk bulyon
*1 tane yumurta
Köfte pişirirken suyuna atmak için ;
*1 *su bardağı haşlanmış yeşil mercimek veya haşlanmış nohut
Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı Önce ince bulguru üzeri hafif kapanacak şekilde kaynattığımız suyla ıslayalım ağzını kapatıp bekleyelim 5 yada 10 dk kadar bu arada beklerken kuru soğanı incecik doğrayalım Rendelenmeyecek doğranacak daha sonra açalım bulguru ve malzemeleri unu dökelim içine daha sonra diğer bütün malzemelerini de içine koyalım doğradığımız soğanda dahil hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım belki çok katı olabilir yarım çay bardağı suyla hafif açalım
Daha sonra dinlendirelim 15 dk kadar dinlendirelim daha sonra büyük bi tepsiye un serpiştirelim ve elimize mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzun arasında inceltelim hamuru ve bu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye atın bu işlem bitince avucunuza 2şer tane alıp yuvarlayıp yuvarlayıp tekrar tepsinin içine atın hamurunuz bitene kadar aynı işlem yanınıza bir kase su alın ara sıra elinizi ıslatmanız gerekecek hepsi bittikten sonra üzerini bolca unluyoruz birbirine yapışmasın diye isterseniz bunu dondurucuda dinlendirip dilediğiniz zaman pişirebilrsiniz İsterseniz hemende pişirebilirsiniz daha sonra tencereye biraz sıvı yağı ve salçayı karıştıralım salça kokusu gidene kadar kavuralım salçayı üzerine haşladığımız yeşil mercimek veya nohutu açıp dileğidiniz gibi damağınıza göre tuz ve baharatlar kullanabilirsiniz bunlarıda bi kavurun kaynatmış olduğunuz suyu üzerine dökün ve kaynadığını görünce hemen köfteleri içine atın dikkatli bir şekilde köfteleri birbirine yapıştırmadan 15 dk kadar pişirin
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*1 buçuk su bardağı un
*1 baş kuru soğan
*1 tatlı kaşığı dolu kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kara biber
*Yarım yemek kaşığı salça
*ve yeterince tuz ve birtane tavuk bulyon
*1 tane yumurta
Köfte pişirirken suyuna atmak için ;
*1 *su bardağı haşlanmış yeşil mercimek veya haşlanmış nohut
Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı Önce ince bulguru üzeri hafif kapanacak şekilde kaynattığımız suyla ıslayalım ağzını kapatıp bekleyelim 5 yada 10 dk kadar bu arada beklerken kuru soğanı incecik doğrayalım Rendelenmeyecek doğranacak daha sonra açalım bulguru ve malzemeleri unu dökelim içine daha sonra diğer bütün malzemelerini de içine koyalım doğradığımız soğanda dahil hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım belki çok katı olabilir yarım çay bardağı suyla hafif açalım
Daha sonra dinlendirelim 15 dk kadar dinlendirelim daha sonra büyük bi tepsiye un serpiştirelim ve elimize mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzun arasında inceltelim hamuru ve bu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye atın bu işlem bitince avucunuza 2şer tane alıp yuvarlayıp yuvarlayıp tekrar tepsinin içine atın hamurunuz bitene kadar aynı işlem yanınıza bir kase su alın ara sıra elinizi ıslatmanız gerekecek hepsi bittikten sonra üzerini bolca unluyoruz birbirine yapışmasın diye isterseniz bunu dondurucuda dinlendirip dilediğiniz zaman pişirebilrsiniz İsterseniz hemende pişirebilirsiniz daha sonra tencereye biraz sıvı yağı ve salçayı karıştıralım salça kokusu gidene kadar kavuralım salçayı üzerine haşladığımız yeşil mercimek veya nohutu açıp dileğidiniz gibi damağınıza göre tuz ve baharatlar kullanabilirsiniz bunlarıda bi kavurun kaynatmış olduğunuz suyu üzerine dökün ve kaynadığını görünce hemen köfteleri içine atın dikkatli bir şekilde köfteleri birbirine yapıştırmadan 15 dk kadar pişirin