Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Enfes bulgur pilavı tarifi

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Enfes bulgur pilavı tarifi
0
109

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Güneydoğu yerinde yaygın olarak kullanılan, son yıllarda neredeyse tüm et lokantalarında salata ile birlikte servis edilen bulgurun tane tane ve enfes tanımını sizlerle paylaşıyoruzç Prodüksiyonu çok kolay olan bulgur pilavını yeni yemek yapmaya başlayanlar çok sevecek. Pekala bu kadar bahsettiğimiz bulgur pilavının enfes tanımı nedir? Gelin birlikte öğrenelim....

Bulgur, buğdaydan yapılan klâsik bir Anadolu yiyeceği olup tahıl kümesinden sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yan almaktadır. Vücut sıhhati ve beslenme açısından kıymetli bir besin olan bulgur, pirince nazaran daha ekonomiktir. Pirinç pilavına nazaran daha hafif olan ve mideleri rahatlatan, yanında bol salata ile servis edebileceğiniz bulgur, Orta Şarkta ve yurdumuzun Güney ve Güneydoğu yemeklerin de kıymetli noktasını meblağ. Siz de misafirlerinize enfes, bol bol domates ve biberli bir bulgur pilavı pişirmek istiyorsanız kesinlikle tanımımızı denemenizi öneririz.

hpBHP_1564482243_8953.jpg

BULGUR PİLAVI TANIMI:

GEREÇLER

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı likit yağ
Tuz

IOdTM_1564481372_6348.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları ince ince kıyıp geniş bir tencereye alın. Likit yağ ile şıkça kavurup üzerine ince ince doğranmış biberleri ek edin. Onları da kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavurun.

Yıkanmış bulguru domatesli karışımın üzerine döküp 1-2 dakika kavurun. 

Sonrasında sıcak su ve tavuk suyunu ekleyerek tuzunu da ek edin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken bulgur pilavının altını kapatıp, kağıt havlu ile ağzını sarın.

Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt