Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Enfes bulgur pilavı tarifi

Bulgur pilavı nasıl yapılır? Enfes bulgur pilavı tarifi
0
127

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
bulgur_pilavi_nasil_yapilir_enfes_bulgur_pilavi_tarifi_1564481338_2923.jpg

Güneydoğu bölgesinde yaygın olarak kullanılan, son yıllarda neredeyse tüm et lokantalarında salata ile beraber servis edilen bulgurun tane tane ve enfes tarifini sizlerle paylaşıyoruzç Yapımı çok kolay olan bulgur pilavını yeni yemek yapmaya başlayanlar çok sevecek. Peki bu kadar bahsettiğimiz bulgur pilavının enfes tarifi nedir? Gelin birlikte öğrenelim....

Bulgur, buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl grubundan sayılmakta ve beslenme piramidinin tabanında yer almaktadır. Vücut sağlığı ve beslenme açısından önemli bir besin olan bulgur, pirince göre daha ekonomiktir. Pirinç pilavına göre daha hafif olan ve mideleri rahatlatan, yanında bol salata ile servis edebileceğiniz bulgur, Orta Doğuda ve yurdumuzun Güney ve Güneydoğu yemeklerin de önemli yerini tutar. Siz de misafirlerinize enfes, bol bol domates ve biberli bir bulgur pilavı pişirmek istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemenizi öneririz.

hpBHP_1564482243_8953.jpg

BULGUR PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

IOdTM_1564481372_6348.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları ince ince kıyıp geniş bir tencereye alın. Sıvı yağ ile güzelce kavurup üzerine ince ince doğranmış biberleri ilave edin. Onları da kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar kavurun.

Yıkanmış bulguru domatesli karışımın üzerine döküp 1-2 dakika kavurun. 

Sonrasında sıcak su ve tavuk suyunu ekleyerek tuzunu da ilave edin.

Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken bulgur pilavının altını kapatıp, kağıt havlu ile ağzını sarın.

Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt