iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
**2 bu bardağı pilavlık bulgur
**33, 5 bardak et su (yoksa hazır olanlardanda ekleyebilirsiniz )
**1 kuru soğan
**3 sivri yeşil biber
**1 domates rendesi
**1 yemek kaşığı domates salçası
**1 yemek kaşığının yarısıyla biber salçası
**Tuz
**Tereyağı
**Sıvı yağ
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanımızı çok ince ince doğruyoruz Sırasıyla biberler ve domates olmak üzere doğrama işlemine devam ediyoruz Tencereye bir kibrit kurusunun yarısı kadar tereyağı ve 23 çorba kaşığı sıvı yağda ilave edip kızdırmaya başlıyoruz Sırasıyla soğan, biberleri atıp kavuruyoruz İyice öldürdükten sonra domates rendemizi ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Salçalarımızda ilave edip 23 dakika daha kavuruyoruz
Bir taraftan bulgurumuzu yıkayıp, karışımın içine ekliyoruz Birbirine harmanlandıktan sonra et suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2025 dakika kadar kapalı kapak pişiriyoruz Suyunu çektiğinden eminsek Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz 15 dakika sonra servise hazırdır Afiyet olsun
**2 bu bardağı pilavlık bulgur
**33, 5 bardak et su (yoksa hazır olanlardanda ekleyebilirsiniz )
**1 kuru soğan
**3 sivri yeşil biber
**1 domates rendesi
**1 yemek kaşığı domates salçası
**1 yemek kaşığının yarısıyla biber salçası
**Tuz
**Tereyağı
**Sıvı yağ
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanımızı çok ince ince doğruyoruz Sırasıyla biberler ve domates olmak üzere doğrama işlemine devam ediyoruz Tencereye bir kibrit kurusunun yarısı kadar tereyağı ve 23 çorba kaşığı sıvı yağda ilave edip kızdırmaya başlıyoruz Sırasıyla soğan, biberleri atıp kavuruyoruz İyice öldürdükten sonra domates rendemizi ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz Salçalarımızda ilave edip 23 dakika daha kavuruyoruz
Bir taraftan bulgurumuzu yıkayıp, karışımın içine ekliyoruz Birbirine harmanlandıktan sonra et suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2025 dakika kadar kapalı kapak pişiriyoruz Suyunu çektiğinden eminsek Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz 15 dakika sonra servise hazırdır Afiyet olsun