iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet orta boy soğan
*1 adet domates ( ben kışlık konservelere domatesimi pişirip koyuyorum yemeklerde hazır kullanmak daha pratik oluyor )
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım tavuk bulyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanımızı küçük küçük doğrayıp tenceremizde sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte pembeleştiriyoruz Soğanın kokusu çıkınca Salçamızı ekleyip kokusu çıkınca tencereye koyup salçayla kavuruyoruz Üzerine de doğradığımız domatesimizi ekliyoruz Suyunu çekene kadar kavuruyoruz Suyunu çektikten sonra bol suyla yıkadığımız bulgurumuzu süzüp tencereye ekliyoruz Üzerinede tereyağını ekliyoruz Eriyene kadar kavuruyoruz Daha sonra sıcak suyu bulgurun üzerini kapatacak şekilde ekliyoruz Sonra tuzunu pul biberini yarım bulyonu sıcak suda eritip tencereye ekliyoruz 1 kere karıştırıp ağzını kapatıyoruz
Suyunu çektikten sonra altını kapatıp bir kez karıştırın ve demlemeye bırakın Biraz dinlendikten sonra servise hazır
Afiyet Olsun
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet orta boy soğan
*1 adet domates ( ben kışlık konservelere domatesimi pişirip koyuyorum yemeklerde hazır kullanmak daha pratik oluyor )
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım tavuk bulyon
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanımızı küçük küçük doğrayıp tenceremizde sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte pembeleştiriyoruz Soğanın kokusu çıkınca Salçamızı ekleyip kokusu çıkınca tencereye koyup salçayla kavuruyoruz Üzerine de doğradığımız domatesimizi ekliyoruz Suyunu çekene kadar kavuruyoruz Suyunu çektikten sonra bol suyla yıkadığımız bulgurumuzu süzüp tencereye ekliyoruz Üzerinede tereyağını ekliyoruz Eriyene kadar kavuruyoruz Daha sonra sıcak suyu bulgurun üzerini kapatacak şekilde ekliyoruz Sonra tuzunu pul biberini yarım bulyonu sıcak suda eritip tencereye ekliyoruz 1 kere karıştırıp ağzını kapatıyoruz
Suyunu çektikten sonra altını kapatıp bir kez karıştırın ve demlemeye bırakın Biraz dinlendikten sonra servise hazır
Afiyet Olsun