iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pilavı (Tüm Sırlarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 büyük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 orta domates rendesi
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 tatlı sivri biber
*1 küçük boy kırmızı biber (yağ biberi)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
*İstediğiniz kadar ince kıyılmış taze nane ve maydanoz
*1 çay kaşığı sirke
*1 çimdik toz şeker
*2,5 bardak sıcak su
Bulgur Pilavı (Tüm Sırlarıyla) Tarifi Yapılışı Bulgurumuzu bol suyla yıkayarak süzüyoruz Kuru soğan ve sarımsakları minik doğrayarak sıvı yağda kavuruyoruz Salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Salçanın kokusu çıkınca yemeklik doğrayıp kenarda hazır beklettiğimiz biberleri ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz Bu tarifte tatlı biber kullandım Acı seviyorsanız 1 tane biber de yeterli olur Tercihinize bağlı 12 dakika kavurduktan sonra bulguru ve domates rendemizi ekliyoruz Karıştırıyoruz Bu aşamada baharatlarımızı ve suyu ekliyoruz Harmanlıyoruz Ocağın altını kısıyoruz Sirke ve şekeri ekliyoruz* Suyunu çekene dek pişmeye bırakıyoruz Suyunu çektikten sonra yeşilliklerimizi de ekleyip karıştırıyoruz Havlu kağıtla birlikte tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz 15 dk sonra servise hazır Et sebze yemeklerinin yanında lezzetli bir pilav Afiyetle yiyebilirsiniz
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 büyük kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 orta domates rendesi
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 tatlı sivri biber
*1 küçük boy kırmızı biber (yağ biberi)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
*İstediğiniz kadar ince kıyılmış taze nane ve maydanoz
*1 çay kaşığı sirke
*1 çimdik toz şeker
*2,5 bardak sıcak su
Bulgur Pilavı (Tüm Sırlarıyla) Tarifi Yapılışı Bulgurumuzu bol suyla yıkayarak süzüyoruz Kuru soğan ve sarımsakları minik doğrayarak sıvı yağda kavuruyoruz Salçamızı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Salçanın kokusu çıkınca yemeklik doğrayıp kenarda hazır beklettiğimiz biberleri ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz Bu tarifte tatlı biber kullandım Acı seviyorsanız 1 tane biber de yeterli olur Tercihinize bağlı 12 dakika kavurduktan sonra bulguru ve domates rendemizi ekliyoruz Karıştırıyoruz Bu aşamada baharatlarımızı ve suyu ekliyoruz Harmanlıyoruz Ocağın altını kısıyoruz Sirke ve şekeri ekliyoruz* Suyunu çekene dek pişmeye bırakıyoruz Suyunu çektikten sonra yeşilliklerimizi de ekleyip karıştırıyoruz Havlu kağıtla birlikte tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz 15 dk sonra servise hazır Et sebze yemeklerinin yanında lezzetli bir pilav Afiyetle yiyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.