iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 bardak bulgur
2 baş soğan
4 çorba kaşığı margarin
250 gr kuşbaşı et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)
tuz, kırmızı biber, karabiber
HAZIRLANIŞI
Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin
Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyunKoyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın Şişsinler, tane tane olsunlar Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın
2 bardak bulgur
2 baş soğan
4 çorba kaşığı margarin
250 gr kuşbaşı et
2 domates
4 bardak su
2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)
tuz, kırmızı biber, karabiber
HAZIRLANIŞI
Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin
Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyunKoyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın Şişsinler, tane tane olsunlar Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın