iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak pilavlık bulgur
*1 adet iri kuru soğan
*3 adet domates
*3 adet yeşil ve 2 adet kapya biber
*1 er tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
*1 kaşık domates salçası
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 kaşık tereyağ
*1 fincan zeytinyağ
*Ölçüsünden 1 5 bardak fazla sıcak su
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Bulgur bolca yıkanır ve süzülür
*Tencereye soğan çentilir üzerine zeytinyağ eklenir
*Yeşil ve kapya biberler incecik doğranır pişmekte olan soğanlara eklenir
*Baharatlar eklenir ve karıştırılır
*Kabukları soyulmuş domates 1 kaşık salça ile karışıma eklenir
*4 5 bardak sıcak su ilave edilip kaynamaya bırakılır
*Kaynayınca önce tuz sonra bulgur yavaşça eklenir ve pişmeye bırakılır
*Bulgurlar kabarıp suyunu çekince altı kısılır suyu kontrol edilir ve altı kapatılıp demlenmeye bırakılır
*Her türlü tavuk ve et yemeklerinin yanında veya tek olarak ta servis edilebilir
*Herkese afiyet olsun ?
*3 bardak pilavlık bulgur
*1 adet iri kuru soğan
*3 adet domates
*3 adet yeşil ve 2 adet kapya biber
*1 er tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
*1 kaşık domates salçası
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 kaşık tereyağ
*1 fincan zeytinyağ
*Ölçüsünden 1 5 bardak fazla sıcak su
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Bulgur bolca yıkanır ve süzülür
*Tencereye soğan çentilir üzerine zeytinyağ eklenir
*Yeşil ve kapya biberler incecik doğranır pişmekte olan soğanlara eklenir
*Baharatlar eklenir ve karıştırılır
*Kabukları soyulmuş domates 1 kaşık salça ile karışıma eklenir
*4 5 bardak sıcak su ilave edilip kaynamaya bırakılır
*Kaynayınca önce tuz sonra bulgur yavaşça eklenir ve pişmeye bırakılır
*Bulgurlar kabarıp suyunu çekince altı kısılır suyu kontrol edilir ve altı kapatılıp demlenmeye bırakılır
*Her türlü tavuk ve et yemeklerinin yanında veya tek olarak ta servis edilebilir
*Herkese afiyet olsun ?