iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*50 gr margarin veya sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salça
*1 adet orta boy soğan
*2 adet çarliston biber
*2 adet soyulmuş domates
*2 adet et suyu bulyon
*4 su bardağı kaynamış şu
*tuz
*isteğe göre karabiber
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yemeklik ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra doğranmış çarliston biberler eklenip kavrulmaya devam edilir Salça ve rendelenmiş domatesler eklenip suyu çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir Bu arada et su bulyonlar atılıp eritilir (isteğe göre karabiber de ekleyebilirsiniz ) Tuz eklenir Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur eklenip az bir süre kavrulur Kaynamış su eklenir ve en kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirilir Suyunu tamamen çektikten sonra üstüne havlu peçete kapatılır ve demlemeye bırakılır
Afiyet Olsun
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*50 gr margarin veya sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salça
*1 adet orta boy soğan
*2 adet çarliston biber
*2 adet soyulmuş domates
*2 adet et suyu bulyon
*4 su bardağı kaynamış şu
*tuz
*isteğe göre karabiber
Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yemeklik ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra doğranmış çarliston biberler eklenip kavrulmaya devam edilir Salça ve rendelenmiş domatesler eklenip suyu çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir Bu arada et su bulyonlar atılıp eritilir (isteğe göre karabiber de ekleyebilirsiniz ) Tuz eklenir Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur eklenip az bir süre kavrulur Kaynamış su eklenir ve en kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirilir Suyunu tamamen çektikten sonra üstüne havlu peçete kapatılır ve demlemeye bırakılır
Afiyet Olsun