iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Pirinç İrmik 3 lü Lezzet(+6 ay) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 tatlı kaşığı pirinç(tercihen esmer ya da kepekli)
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 çay kaşığı zeytinyağ
*Çeyrek patates(yumruk kadar büyüklükte bir patatesin)(tercihe göre)
*Çeyrekten az havuc
*1, 5 su bardağı su
*1 çay bardağı su(patates için)
Bulgur Pirinç İrmik 3 lü Lezzet(+6 ay) Tarifi Yapılışı Öncelikle bulgur ve pirinç güzelce yıkanır*ve orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte haşlanır Ben kepekli pirinç kullanıyorum Normal pirinçle de yapabilirsiniz ama normal pirinçte nişasta fazla olduğu için iyice yıkamanız gerekmektedir Ayrı bir kaba patatesleri ince rendeleyip 1 çay bardağı su ile haşlanmaya bırakılır Pirinçlerle patatesin ayrı haşlanmasının nedeni pirinçler suda hareket ederek haşlanıyor patates kıvam vereceğinden pirinçler*özünü tam suya geçiremez Patatesi koymak gerekmiyor ben bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum
Haşlama işlemi pirinçler yumuşayana kadar patates de suyunu çekip püre kıvamı alana kadar devam eder İşlem bitince ayrı bir kapta bir çay kaşığı zeytinyağı ile incir rendelenmiş havuç çok az kavrulur Bunun nedeni kabızlık sorunu olmasını*engellemek oğlumun kakasında havuç olduğu gibi çıkmıştı*çözüm olarak araştırınca havuçlar az kavrulunca sindirim sorunu yaşanmadığı bilgisini edindim
Püf noktası zeytin yağını kızdırmadan havuç ile ayni anda yapılması Az kavrulan havuca patates ve pirinçler atılır*İçine bir tatlı kaşığı irmik ilave edilir İrmikle Birlikte 5 dakika daha kaynatılıp*ocaktan alınır blendırdan ya da süzgeçten geçirebilirsiniz Ilık ya da soğuk servis edilir Bebeğinizin sevdiği şekilde koyultup seyreltilebilir
Eğer bebeğiniz katı gıdaya geçisin ikinci haftasındaysa çok az mercimek kadar sarımsakta kullanılabılır
Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı bulgur
*1 tatlı kaşığı pirinç(tercihen esmer ya da kepekli)
*1 tatlı kaşığı irmik
*1 çay kaşığı zeytinyağ
*Çeyrek patates(yumruk kadar büyüklükte bir patatesin)(tercihe göre)
*Çeyrekten az havuc
*1, 5 su bardağı su
*1 çay bardağı su(patates için)
Bulgur Pirinç İrmik 3 lü Lezzet(+6 ay) Tarifi Yapılışı Öncelikle bulgur ve pirinç güzelce yıkanır*ve orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte haşlanır Ben kepekli pirinç kullanıyorum Normal pirinçle de yapabilirsiniz ama normal pirinçte nişasta fazla olduğu için iyice yıkamanız gerekmektedir Ayrı bir kaba patatesleri ince rendeleyip 1 çay bardağı su ile haşlanmaya bırakılır Pirinçlerle patatesin ayrı haşlanmasının nedeni pirinçler suda hareket ederek haşlanıyor patates kıvam vereceğinden pirinçler*özünü tam suya geçiremez Patatesi koymak gerekmiyor ben bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum
Haşlama işlemi pirinçler yumuşayana kadar patates de suyunu çekip püre kıvamı alana kadar devam eder İşlem bitince ayrı bir kapta bir çay kaşığı zeytinyağı ile incir rendelenmiş havuç çok az kavrulur Bunun nedeni kabızlık sorunu olmasını*engellemek oğlumun kakasında havuç olduğu gibi çıkmıştı*çözüm olarak araştırınca havuçlar az kavrulunca sindirim sorunu yaşanmadığı bilgisini edindim
Püf noktası zeytin yağını kızdırmadan havuç ile ayni anda yapılması Az kavrulan havuca patates ve pirinçler atılır*İçine bir tatlı kaşığı irmik ilave edilir İrmikle Birlikte 5 dakika daha kaynatılıp*ocaktan alınır blendırdan ya da süzgeçten geçirebilirsiniz Ilık ya da soğuk servis edilir Bebeğinizin sevdiği şekilde koyultup seyreltilebilir
Eğer bebeğiniz katı gıdaya geçisin ikinci haftasındaysa çok az mercimek kadar sarımsakta kullanılabılır
Afiyet olsun