iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı kalın bulgur
Yarım su bardağı kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
1 su bardağı nar tanesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tuz, pulbiber
Yapılışı
Kurutulmuş domatesi ince kıyın Sıvıyağı bir tavaya alıp harlı ateşte domatesi 1 dakika kavurun Üzerine bulguru ilave edip 12 dakika daha kavurun Nohut, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynayınca ocağın altını kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın Bu arada cevizi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte birkaç dakika hafifçe kavurduktan sonra kenara alın Bulgurlu karışım soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi, limon suyu, dereotu, nane, nar tanesi, kuru üzüm ve ceviz ilave edin Bütün malzemeyi harmanlayıp servis yapın
Bir buçuk su bardağı kalın bulgur
Yarım su bardağı kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış taze nane
1 su bardağı nar tanesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Tuz, pulbiber
Yapılışı
Kurutulmuş domatesi ince kıyın Sıvıyağı bir tavaya alıp harlı ateşte domatesi 1 dakika kavurun Üzerine bulguru ilave edip 12 dakika daha kavurun Nohut, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştırın 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, kaynayınca ocağın altını kapatın ve yarım saat demlenmeye bırakın Bu arada cevizi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte birkaç dakika hafifçe kavurduktan sonra kenara alın Bulgurlu karışım soğuduktan sonra üzerine nar ekşisi, limon suyu, dereotu, nane, nar tanesi, kuru üzüm ve ceviz ilave edin Bütün malzemeyi harmanlayıp servis yapın