iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Sıkması Tarifi İçin Malzemeler Ana Malzeme:
*2 su bardağı bulgur
*12 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı reyhan (ya da fesleğen)
Üzerine Sos İçin:
*Sarımsaklı yoğurt (sarımsak miktarı arzuya göre)
*2 orta boy soğan
*Yeterli miktarda zeytin yağ (ben bol kullanıyorum lezzet açısından tercihimiz)
Bulgur Sıkması Tarifi Yapılışı Bulgurlar kaynar suyla ıslanıp üzerine kapak kapatılarak yarım saat beklenir Bu arada yoğurt sarımsaklanarak hazırlanır Bulgur şiştikten sonra içine tuz ve un eklenerek yoğrulur bu esnada hamurun ıslanıp yapışması için yeterli miktarda su eklenir Bir güzel yoğrulur sonra elimizle mercimekli köfte yapar gibi yuvarlayıp sıkılır önceden un serpiştirdiğimiz bir tepsiye dizilir diğer tarafta büyükçe bir tencerede su kaynatılır (ben su ısıtıcısı ile kaynatıyorum zamandan tasarruf etmek için) kaynayan suya köfteler atılıp haşlanır Köfteler önce suyun dibinde durur haşlanma işi bitince suyun üzerine çıkar, kevgirle haşlanan köfteler servis kabına alınır soğuması beklenirken, kuru soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağında hafif kahverengili oluncaya kavrulur (kavrulduktan sonra söndürmeden bir tatlı kaşığı kadar az acılı pul biber attım) Sarımsakladığımız yoğurdu bulgur sıkmalarının üzerine döküp en üste soğanları gezdiririz Afiyet olsun Allah sağlık bereket versin
*2 su bardağı bulgur
*12 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı reyhan (ya da fesleğen)
Üzerine Sos İçin:
*Sarımsaklı yoğurt (sarımsak miktarı arzuya göre)
*2 orta boy soğan
*Yeterli miktarda zeytin yağ (ben bol kullanıyorum lezzet açısından tercihimiz)
Bulgur Sıkması Tarifi Yapılışı Bulgurlar kaynar suyla ıslanıp üzerine kapak kapatılarak yarım saat beklenir Bu arada yoğurt sarımsaklanarak hazırlanır Bulgur şiştikten sonra içine tuz ve un eklenerek yoğrulur bu esnada hamurun ıslanıp yapışması için yeterli miktarda su eklenir Bir güzel yoğrulur sonra elimizle mercimekli köfte yapar gibi yuvarlayıp sıkılır önceden un serpiştirdiğimiz bir tepsiye dizilir diğer tarafta büyükçe bir tencerede su kaynatılır (ben su ısıtıcısı ile kaynatıyorum zamandan tasarruf etmek için) kaynayan suya köfteler atılıp haşlanır Köfteler önce suyun dibinde durur haşlanma işi bitince suyun üzerine çıkar, kevgirle haşlanan köfteler servis kabına alınır soğuması beklenirken, kuru soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağında hafif kahverengili oluncaya kavrulur (kavrulduktan sonra söndürmeden bir tatlı kaşığı kadar az acılı pul biber attım) Sarımsakladığımız yoğurdu bulgur sıkmalarının üzerine döküp en üste soğanları gezdiririz Afiyet olsun Allah sağlık bereket versin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.