iltasyazilim
FD Üye
Bulgur Üstü Et Tarifi İçin Malzemeler Bulgur pilavı için:
*1 su bardağı bulgur (Yıkanmış, süzülmüş, ben kavrulmuş şehriyeli kullandım)
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı margarin
*23 yemek kaşığı sıvıyağ
*Tuz
Eti için:
*300 gram kuzu eti (Yemeklik doğranmış, yıkanmış)
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*Tuz
Bulgur Üstü Et Tarifi Yapılışı Kuzu eti uygun bir tencerede haşlanır Kalan suyu pişireceğimiz pilava ilave edebiliriz
Haşlanan ete tuz ilave edip yağ ile kavrulur
Pilavı için:
Bulgur yağ ile kavrulur ve tuzu ayarlanır
Su ilave edilerek üstü kapatılır ve düşük ısı da pişirilir
Piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirilir
Deneyeceklere AFIYET OLSUN
*1 su bardağı bulgur (Yıkanmış, süzülmüş, ben kavrulmuş şehriyeli kullandım)
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı margarin
*23 yemek kaşığı sıvıyağ
*Tuz
Eti için:
*300 gram kuzu eti (Yemeklik doğranmış, yıkanmış)
*2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
*Tuz
Bulgur Üstü Et Tarifi Yapılışı Kuzu eti uygun bir tencerede haşlanır Kalan suyu pişireceğimiz pilava ilave edebiliriz
Haşlanan ete tuz ilave edip yağ ile kavrulur
Pilavı için:
Bulgur yağ ile kavrulur ve tuzu ayarlanır
Su ilave edilerek üstü kapatılır ve düşük ısı da pişirilir
Piştikten sonra en az 10 dakika dinlendirilir
Deneyeceklere AFIYET OLSUN