iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alınHamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin 56 dakika dinlendirip servis yapın
hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
tuz
içi için:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
nane
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alınHamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin 56 dakika dinlendirip servis yapın