iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
34 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
56 kaşık eritilmiş margarin
56 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin YoğurtMargarin karışımı ile ıslatın Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 2530 dakika kızartın
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
34 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
56 kaşık eritilmiş margarin
56 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin YoğurtMargarin karışımı ile ıslatın Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 2530 dakika kızartın