Bulgurlu, Cevizli Börek 1548693022 1548693022 bulgurlucevizliborek5c4f2e22ea9b3bulgurlucevizliborek5c4f2e22ea9b3 bulgurlucevizliborek5c4f2e22ea9b3 Malzemeler 3 yufka 250 gr kıyma 1 akarsu bardağı ince bulgur 2 orta yükseklik soğan 34 çay bardağı çekilmiş ceviz içi Galeta unu Tuzlu Karabiber Yufkaları nemlendirmek için 56 kaşık eritilmiş margarin ve 56 kaşık yoğurt Hazırlanışı Soğanı ince ince doğrayın Kıymayla çok az yağda pembeleşinceye kadar kavurun Farklı bir kapta bulgura 1 kahve fincanı su katın Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin Yufkaları 4 eşdeğer şerit biçiminde emin Yoğurt margarin karışımı ile ıslatın Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın Üzerini bitmiş yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve evvelden ısıtılmış fırında 2530 dakika kızartın id