Bulgurlu Dolma bulgurlu dolma içi MALZEMELER 8 adet kırmızı biber 1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur 1 adet büyük zirve soğan 1 adet domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1,5 çorba kasesi su Karabiber Tuzlu HAZIRLANIŞI Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyp kaynatın Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanırDiğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurunSoğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edinİki dakika daha karıştırdıktan sonradan yarım çorba kasesi su ek edin Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek borcama yerleştirin Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilirYoğurtla yiyin