iltasyazilim
FD Üye
Bulgurlu Fasülye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze fasulye
*1 çay bardağı bulgur
*1 adet iri soğan
*1 çay bardağı su
*1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
Yağ sosu için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Bulgurlu Fasülye Diblesi Tarifi Yapılışı Merhaba
Çok severek yediğim, Kayınvalidemden öğrendiğim bir yemektir Dible Çok pratik ve lezzetli olur, yemeyenler denesin bence
Önce fasülyeleri yıkayıp ince ince doğrayın Biz yazdan fasülyeyi diblelik doğrayıp sıcak ve soğuk suda şoklayıp difrize koyarız Bende difrizden alıp kullandım tadı aynı yaz gibi oluyor
Doğradığımız fasulyenin yarısını yapışmaz tenceremizin altına serelim Üzerine küp doğradığımız soğanı, yıkadığımız bulguru koyalım Kalan fasülyeyi de serip suyunu koyalım ve önce orta, kaynatınca kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim Aynı pilav pişirir gibi Eğer fasülyenin cinsine vağlı olarak geç pişiyosa azar azar pişene dek su ekleyin Tamamen pişene kadar sadece 1 kez karıştırın ki fasulyeler ezilmesin
Yağını eritip pulbiberi 1 dk yağda kavurun Tencerenin içine dökün ve yağın her yerine ulaşması için hafifçe karıştırın Sıcak yasa ılık servis edin Bulgur yerine pirinçde kullanabilirsiniz ama bulgurlusu çok daha lezzetli ve besleyici
Afiyet olsun
*1 kg taze fasulye
*1 çay bardağı bulgur
*1 adet iri soğan
*1 çay bardağı su
*1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
Yağ sosu için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pulbiber
Bulgurlu Fasülye Diblesi Tarifi Yapılışı Merhaba
Çok severek yediğim, Kayınvalidemden öğrendiğim bir yemektir Dible Çok pratik ve lezzetli olur, yemeyenler denesin bence
Önce fasülyeleri yıkayıp ince ince doğrayın Biz yazdan fasülyeyi diblelik doğrayıp sıcak ve soğuk suda şoklayıp difrize koyarız Bende difrizden alıp kullandım tadı aynı yaz gibi oluyor
Doğradığımız fasulyenin yarısını yapışmaz tenceremizin altına serelim Üzerine küp doğradığımız soğanı, yıkadığımız bulguru koyalım Kalan fasülyeyi de serip suyunu koyalım ve önce orta, kaynatınca kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim Aynı pilav pişirir gibi Eğer fasülyenin cinsine vağlı olarak geç pişiyosa azar azar pişene dek su ekleyin Tamamen pişene kadar sadece 1 kez karıştırın ki fasulyeler ezilmesin
Yağını eritip pulbiberi 1 dk yağda kavurun Tencerenin içine dökün ve yağın her yerine ulaşması için hafifçe karıştırın Sıcak yasa ılık servis edin Bulgur yerine pirinçde kullanabilirsiniz ama bulgurlusu çok daha lezzetli ve besleyici
Afiyet olsun