iltasyazilim
FD Üye
Bulgurlu İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
*1 adet kuru soğan
*1 diş rendelenmiş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
*Yarım çay kaşığı karabiber, yenibahar, pulbiber
*1 çay kaşığı tuz, kuru nane
*1 küçük tutam ince kıyım maydanoz
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı toz şeker
Bulgurlu İç Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyun, soğanı yemeklik doğranmış soğanı rende sarımsağı tencereye koyun ,iki dk kavurun, fıstıkları koyun ,iki dk onları kavurun, kuş üzümü salçaları ekleyip karıştırın, suyunu dökün, kaynayınca bulguru yıkayıp dökün, karıştırın tuzu, şekeri ve baharatları serpin, kısık ateşte 30 dk pişirin, maydanozu ve kuru naneyi serpip karıştırın, ocağın altını kapatın demlenmeye bırakın, sıcak servis yapın, afiyet olsun
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
*1 adet kuru soğan
*1 diş rendelenmiş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
*Yarım çay kaşığı karabiber, yenibahar, pulbiber
*1 çay kaşığı tuz, kuru nane
*1 küçük tutam ince kıyım maydanoz
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı toz şeker
Bulgurlu İç Pilav Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyun, soğanı yemeklik doğranmış soğanı rende sarımsağı tencereye koyun ,iki dk kavurun, fıstıkları koyun ,iki dk onları kavurun, kuş üzümü salçaları ekleyip karıştırın, suyunu dökün, kaynayınca bulguru yıkayıp dökün, karıştırın tuzu, şekeri ve baharatları serpin, kısık ateşte 30 dk pişirin, maydanozu ve kuru naneyi serpip karıştırın, ocağın altını kapatın demlenmeye bırakın, sıcak servis yapın, afiyet olsun