Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgurlu Kabak Dolması

Bulgurlu Kabak Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• 12 adet taze dolmalık kabak,
• 1 baş orta boy kuru soğan,
• 100 gr kıyma,
• 1 baş kuru sarımsak,
• 1 tatlı kaşığı karabiber,
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
• 1 yemek kaşığı d salçası,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 100 gr bulgur,
• 1 çaybardağı sıvı yağ,
• 1 adet limon,
• Yeteri kadar su, Tuz

Hazırlanışı :
Soğan ve sarımsak ince ince doğranır Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların içine yoğrulan karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızları bir dilim domates ile kapatılarak tencereye dizilir Üzerine, artan yarım bardak yağ dökülür Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamış su ve biraz tuz ilave edilir Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir Kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak, suyu süzülür Dolma servise hazırdır
 
858,498Konular
982,049Mesajlar
30,031Kullanıcılar
Hdhdjskd7373Son üye
Üst Alt