iltasyazilim
FD Üye
Resimli Bulgurlu Köfte Tarifi
Bulgurlu köfte nasıl yapılır
Bulgurlu köfte malzemeleri
Köfte için (4 şahsiyet);
250 gram kıyma
½ su bardağı köftelik bulgur
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
1 adet orta yükseklik soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber ve isteğe kadar kekik, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
Patates kızartması için;
3 adet patates
Sıvı yağ
Salçalı sos için;
1 çorba kaşığı salça
Ketçap (isteğe emrindeki)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuzlu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
Bulgurlu köfte tarifi
Köfte için soğan rendelenir, ekmek içi ile karıştırılır Kıyma ve bulgur eklenir (bulgur ıslatılmadan eklenecek yoğurma sırasında yoğunlaşacak), karıştırılır Karışıma maydanoz, yumurta , tuzlu ve baharatlar eklenir ve malzemeleri tamamlanan köfte adamakıllı yoğrulur Misket büyüklüğünde köftecikler yapılıp buzdolabında 10 dakika dinlendirilir Öteki tarafta patatesler küp küp doğranıp sıvı yağda kızartılır Dolaptan alınan köfteler de eksik miktarda akıcı yağda kızartılır Köfteler kızarırken diğer bir kapta domates sosu için tereyağ eritilip sarımsak, domates salçası ve isteğe tabi olarak biber salçası ile ketçap kavrulur 15 su bardağı sıcak su ve tuzlu eklenip kaynatılır Sosun kıvamı koyu oluyor isteğe tarafından su takviyesi ile akışkanlık sağlanabilir
Kızaran köfteler salçalı sosa atılıp sosa bulanır *
Bulgurlu köfte nasıl yapılır
Bulgurlu köfte malzemeleri
Köfte için (4 şahsiyet);
250 gram kıyma
½ su bardağı köftelik bulgur
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
1 adet orta yükseklik soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber ve isteğe kadar kekik, kırmızı pul biber
1 adet yumurta
Patates kızartması için;
3 adet patates
Sıvı yağ
Salçalı sos için;
1 çorba kaşığı salça
Ketçap (isteğe emrindeki)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuzlu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
Bulgurlu köfte tarifi
Köfte için soğan rendelenir, ekmek içi ile karıştırılır Kıyma ve bulgur eklenir (bulgur ıslatılmadan eklenecek yoğurma sırasında yoğunlaşacak), karıştırılır Karışıma maydanoz, yumurta , tuzlu ve baharatlar eklenir ve malzemeleri tamamlanan köfte adamakıllı yoğrulur Misket büyüklüğünde köftecikler yapılıp buzdolabında 10 dakika dinlendirilir Öteki tarafta patatesler küp küp doğranıp sıvı yağda kızartılır Dolaptan alınan köfteler de eksik miktarda akıcı yağda kızartılır Köfteler kızarırken diğer bir kapta domates sosu için tereyağ eritilip sarımsak, domates salçası ve isteğe tabi olarak biber salçası ile ketçap kavrulur 15 su bardağı sıcak su ve tuzlu eklenip kaynatılır Sosun kıvamı koyu oluyor isteğe tarafından su takviyesi ile akışkanlık sağlanabilir
Kızaran köfteler salçalı sosa atılıp sosa bulanır *