iltasyazilim
FD Üye
Bulgurlu Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ince bulgur
*4 su bardağı kaynamış su
*2 su bardağına yakın un (kontrollü şekilde eklerseniz sıkıntı yaşamazsınız)
*1 tane yumurta
Haşlama için;
*Önceden kaynatılmış su
Sosu için;
*Yoğurt
*Yağ
*Kırmızı pul biber
Bulgurlu Sıkma Tarifi Yapılışı
1
*İnce bulgurumuza kaynamış suyu ekleyerek şişmesini sağlıyoruz
*Bulgurumuz şiştikten sonra un ve yumurtasını ekliyoruz
*Dikkat edin yumurtanız bulgurun sıcaklığından pişmesin, hemen yoğurmaya başlayın
*Güzelce yoğurduktan sonra küçük toplar halinde yuvarlayın
*Bitirdikten sonra tencerede kaynamakta olan suyumuza toplarımızı döküp, 1015 dakika haşlıyoruz
*Daha sonra hazırladığımız yoğurt ve kırmızı biber sosunu üzerine döküyoruz Afiyetle yiyoruz ?
*3 su bardağı ince bulgur
*4 su bardağı kaynamış su
*2 su bardağına yakın un (kontrollü şekilde eklerseniz sıkıntı yaşamazsınız)
*1 tane yumurta
Haşlama için;
*Önceden kaynatılmış su
Sosu için;
*Yoğurt
*Yağ
*Kırmızı pul biber
Bulgurlu Sıkma Tarifi Yapılışı
1
*İnce bulgurumuza kaynamış suyu ekleyerek şişmesini sağlıyoruz
*Bulgurumuz şiştikten sonra un ve yumurtasını ekliyoruz
*Dikkat edin yumurtanız bulgurun sıcaklığından pişmesin, hemen yoğurmaya başlayın
*Güzelce yoğurduktan sonra küçük toplar halinde yuvarlayın
*Bitirdikten sonra tencerede kaynamakta olan suyumuza toplarımızı döküp, 1015 dakika haşlıyoruz
*Daha sonra hazırladığımız yoğurt ve kırmızı biber sosunu üzerine döküyoruz Afiyetle yiyoruz ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.