iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur 4 adet orta boy salatalık 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber turşusu 4 dal taze soğan 14 demet dereotu 14 demet nane 14 demet maydanoz Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 diş sarımsak 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın Pilav gibi pişirmeyin Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin Bol suda yıkayıp arzuya göre kabuklarını soyduğunuz ya da üzerinde bıraktığınız domates ve salatalıkları küçük küpler halinde kesin Közlenmiş kırmızı biber turşusunu domateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze soğan yanı sıra dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alın Hazırlamış olduğunuz sos karışımıyla harmanlayıp arzuya göre kıvırcık marul yaprakları üzerinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
1 su bardağı pilavlık bulgur 4 adet orta boy salatalık 2 adet orta boy domates 1 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber turşusu 4 dal taze soğan 14 demet dereotu 14 demet nane 14 demet maydanoz Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 diş sarımsak 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın Pilav gibi pişirmeyin Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin Bol suda yıkayıp arzuya göre kabuklarını soyduğunuz ya da üzerinde bıraktığınız domates ve salatalıkları küçük küpler halinde kesin Közlenmiş kırmızı biber turşusunu domateslerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz taze soğan yanı sıra dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri salata kasesine alın Hazırlamış olduğunuz sos karışımıyla harmanlayıp arzuya göre kıvırcık marul yaprakları üzerinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın