Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bulgurun Faydaları Nelerdir?

Bulgurun Faydaları Nelerdir?
0
138

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68


Bulgurun temel bileşenleri arasında yüksek seviyelerde demir, magnezyum, potasyum, çinko, niasin, bakır, fosfor, manganez, lif ve diyet proteini bulunmaktadır. Bu çeşitlilik, rafine buğdaydan daha fazla mineral, vitamin, antioksidan ve lif konsantrasyonu sunarak insan sağlığına daha da faydalı hale getirmektedir. Yararlarından bahsetmek gerekirse kısaca şöyle sıralayabiliriz;

Bulgur sindirimi destekler.

Bulgur yüksek oranda lif içerdiği için vücuttaki sindirim süreçlerini uyarmaya ve kabızlık, şişkinlik, kramp ve hazımsızlık gibi belirli durumları önlemeye yardımcı olur.

Bulgur kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Bulgur lif bakımından oldukça zengin olduğundan kana yavaş bir şekilde karışıp kan şekerinin hızlı yükselmesini önler. Şeker hastalığından muzdarip insanlar için tehlikeli olabilecek kan şekerinin ani iniş çıkışlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Bulgur kemikleri güçlendirir.

Yaşlandıkça kemik mineral yoğunluğu doğal olarak azalır. Dolayısıyla kemiklerimizi sağlıklı tutmak ve osteoporozu önlemek için bol miktarda fosfor, manganez ve demir gerekir. Bulgur bu mineralleri yüksek oranlarda sunar. Bu da tahılları büyük bir kemik güçlendirici yapar.

Bulgur kalp ve damar sağlığını destekler.

Bulgur yüksek oranda lif içerdiğinden kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Böylece hem kalbe hem de beyine giden damarları tıkanmalara karşı korur. Kalp ve damar sağlığı için oldukça yararlı bir besindir.

Bulgur bağışıklığı destekler.

Bulgurda bulunan çok çeşitli vitamin ve minerallerin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olabilir.

Bulgur kilo vermeye yardımcıdır.

Bulgurun yüksek lif içeriği daha fazla doygunluk hissi verir. Böylece aşırı ve gereksiz atıştırma ihtiyacını önler. Diyet sırasında düzenli olarak bulgur yiyen kişiler uzun süre tokluk hissederler ve sindirim sistemleri hızlı çalıştığından kilo vermeleri hızlanabilir.

Bulgur kansızlığı önleyebilir.

Demir, diyetimizde anahtar bir mineraldir çünkü dolaşım sistemimizde büyük bir etkiye sahiptir. Demir eksikliği (anemi) kansızlık olarak adlandırılır ve zayıflık, yönelim bozukluğu, yorgunluk ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bulgur demir bakımından oldukça zengin olduğundan kansızlığı önlemek için önerilen bir besindir.

Bulgur kansere karşı koruyucu olabilir.

Bulgur kolon kanserine karşı koruyucu olabilir. Sindirim sistemi sağlığını korur böylece tembel ve düzensiz beslenen kişilerde ortaya çıkan kolon kanserine yakalanma riskini azaltabilir.


 

Similar threads

Bulgur, Türkiye'de yaygın olarak tüketilen buğday türevi bir tahıl türüdür Buğdayın işlenmiş hali olan bulgur, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptirYüksek düzeyde diyet lifi içeren bulgur , vücuttaki sindirim süreçlerini uyarmaya ve kabızlık , şişkinlik , kramp ve hazımsızlık gibi belirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Bulgur temel bileşenleri arasında yüksek seviyelerde demir, magnezyum, potasyum, çinko, niasin, bakır, fosfor, manganez, lif ve diyet proteini bulunmaktadır. Bu çeşitlilik, rafine buğdaydan daha ziyade mineral, vitamin, antioksidan ve lif konsantrasyonu sunarak insan sıhhatini daha da yararlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Kaygan yapısı nedeni ile herkesin damak zevkine uymayan bamya bir çok sağlık yararına sahiptir Bamyanın sağlık faydaları kolesterol seviyelerini düşürmek, migreni önlemek,göz sağlığını korumak,diyabeti önlemek,kolon kanseri riskini azaltmak, mide ülserinin tedavisi, metabolizmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Salataların, çorbaların, yemeklerin vaz geçilmez lezzetidir bezelye Yemeklere lezzet sunmasının yanında rengiyle görsel bir şölen yaratıyorBezelye zamanda oldukça besleyicidir Lif ve antioksidan bakımından da zengindir K vitamini, C ve folat gibi antioksidanlar açısından zengin ola bezelye aynı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Mercimek, baklagil ailesinin yüksek proteinli, lifli bir üyesidirTürk mutfağının olmazsa olmaz besinlerindendir mercimek Çorbası , köftesi salatası yapılır Çeşitli renklere sahip olan mercimek lezzetinin yanında ayrıca bir çok vitamini bünyesinde barındırıyor Kuru fasulye ile kıyaslandığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,462Konular
981,122Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt