Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulus dedinmi böyle Olur,hemde türkün yani benim Bu Mesajı cevapla

Bulus dedinmi böyle Olur,hemde türkün yani benim Bu Mesajı cevapla

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Miknatislar üzerindeki 15 senelik deneyimi sizlerle paylasiyorum
Maksatim hicbir katki maddesi olmadan Enerji üretmekDünyada bu is ile mesgul olan cok insan var
En son haber ülkemizden geldi bildiginiz gibi ERKE diye bir sirket
basin toplantisi yapti ve yeni bir enerji üreten makina bulduklarini söylediler
Bu duruma inanan pek yok galibaIcabinda Reklam amaclida yapmis olabilirler

Benim yapmak istedigim, biliyorsunuzki miknatislar bir cekici güce birde itici güce sayip,ama maalesef bu gücten kimse yararlanamiyor Bazi kisilerin yapmaya calistigi bir bulusu size gösteriyorum

Asagidaki gördügünüz resim iki cemberden olusuyorDis cember sabit icteki cemberde
bilyayla döndürülmek isteniyor

http:img189**************img1897057namenlosmr1

Maalesef gördügünüz bu resimde ic cemberin dönme sansi hic yok,cünkü bü
tüm miknatislar ayni anda kuvvet akimini cemberin tam ortasina dogru yöneltiyor

Simdi sizin ile kendi bulusumu paylasiyorumAsagidaki örnekte 6 tane miknatis kullandim ve tek kat üzerindedir

Önemli:Bu örnegin yerine istediginiz kadar miknatis yerlestirebilirsiniz mesela 6 yerine 100 taneBu tabiki cemberin büyüklügüne bagliTek kat degil icabinda 100 kat yapabilirsiniz

Benim verdigim örnekte miknatislarin arasinda yaklasik 3 cm fark var bunu 1mm
ye bile getirelebilirsiniz

Maalesef yaptigim resim pek güzel olmadi,cünkü CAD kullanmayi bilmiyorum
Size alttaki resimin fonksiyonunu anlatayimDis cember sabit (Mavi) ic cember bilya ile tam ortasindan dönüyor(Sari Siyah cizgili)

Miknatislar tegetsel bir kaydirmayla kuvvet akimini cemberin disina dogru itekliyor
Yukardaki gördügümüz resimde cemberin tam ortasinaydiTabiki miknatislar esit sekilde cemberin etrafinda dagitiliyor

http:img184**************img1849030yeaaahzv9

Anlamadiginiz birsey varsa bana EMail göemail*protected

858,506Konular
983,002Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt