Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bumbar Dolması[GYT]

Bumbar Dolması[GYT]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

1 takım bumbar ve işkembe
200 gr kıyma
½ kg baş bulgur (pilavlık)
1 büyük baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı bumbar yağı
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Bumbar ve işkembeyi iri tuzla iyice ovalayarak bol suda yıkayın Soğuk suda bir süre bekletin sonra tekrar yıkayın Bumbarların yağlı kısmı dışa gelecek şekilde çevirerek süzgece alın Diğer taraftan alınan bumbar yağını eritin ya da incecik doğrayın

Eriyen bumbar yağına kıyma ve salça ilave ederek, bulgur ve 1 bardak su ilavesiyle pilav gibi pişirin Sonra ocaktan alın Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin Soğanı halka halka doğrayın ve üzerine serpin Önce bumbarlar; yağlı kısmı içe gelecek şekilde, baş tarafı içe doğru kaydırarak soğan ile doldurun Doldurmaya halka soğan ile başlayın Çünkü soğan kaymayı kolaylaştırır

İşkembeyi, küçük küçük parçalara ayırıp, doldurun ve elde yorgan iğnesi ile dikin Aynı ipliğe birçok işkembe dolması dikilip serviste ara iplikler kesilebilir

Doldurulan işkembe ve bumbarları yıkayın Sonra bir tencereye işkembeler alta, bumbarlar üste gelecek şekilde yerleştirin İşkembenin kalın ve dolmaya uygun olmayan bölümlerini keserek parçalayıp, aynı tencereye boş olarak koyun Üzerini geçecek kadar su koyup, biraz tuz atın Önce harlı, sonra kısık ateşte 33,5 saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

Arzu edilirse pişmiş bumbar ve işkembeler kızgın tereyağında hafif kızartılarak sıcak servise sunulabilir
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt