Yaz aylarında bazen öyle bir sıcak basar ki nefes alamadığımızı hissederiz! Ne soğuk duşlar alınır, kaç saat vantilatör - klima önünde serinlemek için geçer bilinmez... İşte böyle dönemlerde insan hep hayal eder, şöyle lezzetli bir içecek olsa da anında ferahlatsa diye... ????
Şimdi gel, yaz sıcaklarında içince sana "Ohhh budur" dedirtecek mocktail tariflerini birlikte inceleyelim!
1. Tropik Mocktail
İçecek için:1 su bardağı Yedigün Blue
8 cl. ananas suyu
4 cl hindistan ceviz suyu
1 tatlı kaşığı turunç şurubu
1/2 limonun suyu
Bardağı süslemek için:
Yarım limon suyu
Toz şeker
Hazırlanışı:
Bir shaker içine Yedigün Blue ve diğer malzemeleri koyup karıştırın. Bardağın ağzını limon ile ıslatın ve toz şekere bulayın. İçerisine içeceği koyun ve kiraz tanesi ile süsleyin.
2. Mavi Limonota
Limonata için:1 SB şeker
4 SB su
1 SB limon suyu
2 limonun kabuğu
İçecek için:
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı Yedigün Blue
Süslemek için:
Limon dilimleri
Buz
Limonata özütü için:
Şeker ve 1 SB suyu kaynatın içine limon kabuklarını ilave edin ve karışımı soğutun. Soğuyan limonata özütünü süzün. Sonrasında limon suyu ve kalan su ile karıştırın.
Hazırlanışı:
Bir bardağın çeyreğine Yedigün Blue koyun. Üzerine 1/4 su bardağı maden suyu ekleyin ve bardağın kalanına limonata dökün. Buz ve limon dilimi de ilave edip soğuk servis edin.
3. Kamikaze
Malzemeler:1 su bardağı Yedigün Blue
1 su bardağı maden suyu
7-8 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon
Süslemek için:
Taze nane
Buz
Lime dilimi
Hazırlanışı:
Shaker içerisine nane yaprakları, limonun suyu ve şekeri döküp tahta tokmak ile şeker eriyene kadar karışımı dövün. İçerisine Yedigün Blue ve maden suyunu ekleyip karıştırın. Bardaklara süzerek paylaştırın. Taze nane, buz ve lime dilimi ile servis edin.
4. Havuz Başı Mocktail
Malzemeler:1 muz
3-4 dilim hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı turunç şurubu
1 su bardağı Yedigün Blue
1 su bardağı buz
Süslemek için:
Kürdan
Kiraz
Hazırlanışı:
Muz ve hindistan cevizini dondurun. Yedigün Blue içeceği de buz kalıplarına doldurup dondurun. Bütün malzemeleri blender ile pürüzsüz olana kadar çekin. Erimeden bardağa dökün ve kürdana geçirilmiş kiraz ile servis edin.
5. Yaban Mersinli Limonata
Limonata için malzemeler:1/2 SB şeker
2 SB su
1/2 SB limon suyu
1 limonun kabuğu
İçecek için;
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı Yedigün Blue
1 limonun suyu
8-9 adet yaban mersini
1-2 yaprak reyhan
Süslemek için:
Limon dilimleri
Buz
Taze nane
Limonata özütü için;
şeker ve 1 SB suyu kaynatın içine limon kabuklarını ilave edin ve karışımı soğutun. Soğuyan limonata özütünü süzün. Sonrasında limon suyu ve kalan su ile karıştırın.
Hazırlanışı:
Bir kap içinde reyhan, limon suyu ve yaban mersinini ezin. Bu karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadarını bardağa süzerek dökün. Üzerine çeyrek su bardağı kadar Yedigün Blue dökün. Limonata ve maden suyunu da dökün. Taze nane ve limon ile servis edin.
6. Tatlı-Ekşi
Tatlı-ekşi sos:1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
4 limonun suyu
İçecek için:
4 cl. tatlı ekşi sos
8 cl. ananas suyu
1 su bardağı Yedigün Blue
Hazırlanışı:
Limonun suyunu sıkın. Şeker ve suyu sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Karışımı soğutun ve limon suyunu ekleyin. Ekşi sos, Yedigün Blue ve ananas suyu karıştırıp lime dilimi ile servis edin.
7. Rainbow
Malzemeler: 1/2 SB portakal suyu
1/3 SB maden suyu
20 ml grenadin şurubu
20 ml turunç şurubu
1/2 SB Yedigün Blue
Servis için:
Karpuz dilimi
Hazırlanışı:
Uzun bardağın yarısını buz ile doldurun. Portakal suyu, maden suyu ve grenadin şurubunu dökün. Pipet ile hafifçe karıştırın. 4-5 adet daha buz dökün. Turunç şurubunu ve Yedigün Blue dökün. Bardağı hafifçe sallayın. Pipet ve karpuz dilim ile servis edin.
Uzun bir bardak alın ve yarısını buzla doldurun, portakal suyu ve ardından Grenadine şurubu dökün. Bu noktada, pipeti bardağa yerleştirin. Bir çalkalayıcı yapın ve oraya buz küpleri atın. Ardından, sırayla votka, Malibu likörü, Blue Curacao likörü dökün ve her şeyi iyice sallayın. Şimdi çalkalayıcının içeriğini bir bardağa dökün, üstüne bir kokteyl kiraz ekleyen bir portakal dilimi ile süsleyin.
8. Mavi Margarita
Malzemeler: 3/4 SB Yedigün Blue
3 cl. portakal şurubu
4 cl. limon suyu
Kırık buz parçaları
Bardağı süslemek için:
Tuz
Yarım limon
Limon dilimleri
Hazırlanışı:
Kokteyl bardaklarının ağız kısmına limon sürüp tuza bulayın. Shaker'da Yedigün Blue , portakal şurubu, limon suyu ve buz parçalarını iyice çalkalayın. Karışımı kokteyl bardaklarına paylaştırın. Limon dilimi ile süsleyip hemen servis yapın.
9. Blue Dream / Mavi Rüya
Malzemeler: 1 su bardağı Yedigün Blue
1 limonun suyu
1/2 SB ananas suyu
Süslemek için:
Buz
Taze nane
Krema
Çikolata sosu
Şekerleme
Hazırlanışı:
Yedigün blue, limon suyu, ananas suyunu karıştırın. Bardağa buz ve taze nane koyup, üzerine karışımı dökün. Kremayı sıkın, çikolata sosunu gezdirin ve şekerleme ile süsleyin.
10. Blue - Fizz
Malzemeler: 1 su bardağı Yedigün Blue
1 SB maden suyu
1 portakalın suyu
1 tutam tuz
6 cl turunç şurubu
Servis için:
Limon dilimleri
Buz
Hazırlanışı:
Yedigün Blue, maden suyu, tuz, portakal suyu ve turunç şurubunu karıştırın. Bardağa buzları ve limon dilimini koyun. Üzerine içeceği dökün ve servis edin.
Yazın sonsuz enerjisi, masmavi rengi ile Yedigün Blue’da! Ferahlatan yaz lezzeti, Ohhh Budur! ????
Yaban mersini ve portakal aromalı Yedigün Blue’nun ferahlatan benzersiz lezzeti ile yaz sıcaklarına eğlence kat!