Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bundan Sonra Kahvenize Şeker Değil Tuz Atın: Sabah Kahvenize Neden Tuz Eklemeniz Gerektiğini Açıklıyoruz

Bundan Sonra Kahvenize Şeker Değil Tuz Atın: Sabah Kahvenize Neden Tuz Eklemeniz Gerektiğini Açıklıyoruz
0
115

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69


Hayır bahsettiğimiz şey damat kahvesi değil... Adetlerimizde tuzlu kahve, damat adaylarına verilen ve aşkından vazgeçip vazgeçmeyeceğini ölçmek için yapılan bir içecek. Bu adet artık kahvenin lezzetini arttırmak için yapılıyor. Yapılan bir araştırmada, tuzun kahvenin tadını önemli ölçülerde güzelleştirdiği kanıtlanmış. Gelin tuzlu kahve serüvenine bir arada bakalım. ????


Kahve çoğumuzun hayatının ayrılmaz bir kesimi. Ekmekle tuz üzere, yaz gününde buz üzere, sekizle dokuz üzere ayrılamıyoruz ondan ve çok seviyoruz.




Sabah gözünü açar açmaz kahveye sarılıyor ve kaliteli kahve içmek istiyorsanız, sizler için çok kolay bir yolumuz var.



Kahvenize tuz eklemek! Daha evvel bu usulü duymayanlar için, basitçe anlatalım:



Kahveye tuz atmak tadını zenginleştirir: Birden fazla insan kahvenin acı tadını yumuşatmak için içine süt, krema ya da şeker atar. Bu da kahvenin tadını çoğunlukla bastırır. Kahvenize tuz atarak bu acı tadı yok edip daha lezzetli bir tada ulaşabilirsiniz.



Çünkü tuz bir lezzet arttırıcıdır. Acı kahve tadını maskeleyip, doğal tatlı kahve tonlarını ortaya çıkarır. Araştırmalara nazaran tuz, acılığı nötrlemede şekerden çok daha iyidir!



Daha güzel bir tatlandırıcı istiyorsanız tarçın da işinizi görür. Kahveye tarçın eklemenin inanılmaz yararı var!



Tuz sodyum doludur: Kahve, magnezyum ve antioksidanlar üzere sağlıklı besinlerle doludur. Lakin çok kahve içmek bedeninizin sodyum kaybetmesine neden olur.



Araştırmalar, 4 fincan kahve içmenin ortalama bir kişinin yaklaşık 1200 mg sodyum kaybetmesine neden olabileceğini gösteriyor. Bu, günlük önerilen sodyum miktarınızın tamamı! Bir tutam tuzla sodyumu geri kazanabilirsiniz.



Kahvenin asidini istikrarlar: Kahve asit yapar. Bu asit, birtakım insanların bağırsak mikrobiyomlarına ziyan verebilir.



Kahvenin asidini azaltmanın birçok yolu olmasına karşın (daha koyu bir kavurmak, daha düşük bir sıcaklıkta demlemek, daha kalın bir öğütmeyi seçmek), biraz tuz eklemek en kolayıdır.



Peki kahvemize ne kadar tuz eklemeliyiz? 6 yemek kaşığı kahve için 1/4 çay kaşığı oranı kafidir. Yani tek kişilik bir kahve demliyorsanız bir fiske tuz kâfi olur.



Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Bu makale tereyağlı kahvenin ne olduğunu, ne için kullanıldığını ve içmenin sağlığınıza fayda sağlayıp sağlayamayacağını açıklar. Düşük karbonhidrat diyeti hareketi, tereyağı kahvesi de dahil olmak üzere yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı yiyecek ve içecek ürünlerine talep yarattı. Tereyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Bu makale tereyağlı kahvenin ne olduğunu, ne için kullanıldığını ve içmenin sağlığınıza fayda sağlayıp sağlayamayacağını açıklar. Düşük karbonhidrat diyeti hareketi, tereyağı kahvesi de dahil olmak üzere yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı yiyecek ve içecek ürünlerine talep yarattı. Tereyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Günümüzde birden fazla insan yüksek tansiyon yahut hipertansiyon olarak bilinen bir durumdan muzdariptir. Kan damarlarının içindeki kanın suratının kaygı verici seviyeye çıkması durumudur. Bu, damarların duvarlarını zayıflatır ve ayrıyeten kalbin daha süratli pompalamasına neden olur. Kalbin bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt