Bunlari biliyormusunuz? yararli bilgiler, bunlari biliyormusunuz, sorular, cevaplar, besin, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz 1549353324 1549353324 bunlaribiliyormusunuz5c594170b1acfbunlaribiliyormusunuz5c594170b1acfbunlaribiliyormusunuz5c594170b1acf Hepimizin gıda ve afiyet hakkında kulaktan dolma bilgileri vardır Bazıları hatalı olsa da, çocukluktan beri aklımızdan kalanları uygulamaya devam ederiz İşte size beslenmeyle ilgili birkaç işe yarar bilgi: Kahve sanıldığı dek korkutucu bir gıda değildir Bilimsel araştırmalara kadar, uyumlu olarak belirtilen miktarda alınan kafein, yüksek kolesterolün negatif etkilerinden koruyor Kafeinin kandaki zararlı maddelerin beyne geçişinin engellediği gözlemlenmiş Kandaki yüksek kolesterol seviyesi, kan beyin bariyerleri ile ilgilidir Kandaki zararlı maddelerin beyne ulaşmasını engelleyen bu bariyerlerin işlemesinde, beyin damarlarındaki geçirgensizliği sağlayan, tight junction proteinleri manâlı rol üstlenir Laf konusu proteinler dağıldıklarından, kan beyin bariyerleri gerginleşir ve zararlı maddeler girişini etkin şekilde engelleyemez ayla kazanç Iletken bir kan beyin bariyerinin ise, her şeyden önce alzheimer gibi hastalıklarda hafıza kaybını önlediği iddia edilir Bir Takım kişilerin şekerli gıdalara olan düşkünlüğü, iştah açıklığından yok bir genden kaynaklanıyor Araştırmacılar, hücrelere glikozun alımını denetleyen GLUT2 geninin bazı kişilerin şekerli gıdalara diğerlerinden fazla düşkün olmasına niçin olacağını belirtiyor Biri obezite belirtileri belirten orta yaşlılardan, diğeri obetize belirtileri göstermeyen erişkin gençlerden oluşan 2 gruptan kan örnekleri gücenmiş ve DNA’ları incelenmiş Şekerli gıdalara düşkün olan kişilerde, kilosu ne olursa olsun, GLUT2 geninin değişime uğramış olduğu tespit edilmiş Hayatınızı kolaylaştıran ambalajların bir kısmı, sağlığınız için korkutma oluşturmaktadır Dünyada zımba telli çaylar ortadan kalkmasına karşın, maalesef ülkemizde hala kullanılmaktadır Metal zımbalı poşet dere, sıcak suyun içine girdiğinde ve uzun süre bekletildiğinde, vücutta metal birikimine yol açıyor Alüminyum folyo hepimizin sıklıkla kullandığı bir mahsul oysa hatalı kullanmamanız gerekiyor Yiyeceği sarıp buzdolabına koymanızda bir sakınca değil Fakat saklanacak gıda ıslak, çok tuzlu ya da limonsu olamamalıdır Alüminyum folyoya ısıtma işlemi uygulamamak gerekiyor Balık ve yarı ürünleri alüminyum folyoya sarıp fırına sokmayın Çünkü yüksek ısı ve pişirilme sırasında meydana çıkan kimyasal buhar, yiyeceklere geçerek vücutta metal birikimine sebep oluyor Evde de sıklıkla kullandığımız damacanaların hammaddesinde fosgen adı bahşedilen, savaş esnasında yaygın olarak kullanılan, kimyasal zehirli bir gaz bulunuyor Bu yüzden damacanada bir aşınma oluştuğunda ve içinde uzun zaman su bekletildiğinde, plastikteki böylece çok kimyasal suya karışıyor Bu kimyasallar, mide, karaciğer, sinir sistemi ve akciğer dokusunda tahribata yol açıyor Bu yüzden evinize giren damacananın yıpranmamış olmasına uyarı edin Alinti