Bunları Yaptın mı Hic??
Hic bir kelebeğin ucuşunu gozlerinle takip ettin mi? Ya da bir tırtılın olanca zayıflığına karşın yaşayabilmek icin verdiği cabayı izledin mi?
Milyonlarca karıncanın muhteşem bir uyum icinde yuvaları icin calışmasını gorup hayrete duştun mu?
Yağmur damlalarının yere duştuğu an cıkardığı sesi dinleyip kendini eşsiz bir bestenin notaları arasında dolaşırken buldun mu?
Sonbaharda herhangi bir parkta, yere duşen kızıl yapraklara basıp yururken, o yaprakların cıtırtısını duyup, tek aşkını duşundun mu?
Hic geceye doğru kaybolan guneşi izledin mi? Ya da yepyeni bir gunun doğuşunu?
Tanımadığın bir cocukla bir dakika da saklambac, korebe, misket oynadın mı?
Sokakta, daha once hic gormediğin birine, gunaydın, iyi gunler, iyi akşamlar dedin mi bir kez olsun selam verdinmi?
Yolda gorduğun kimsesiz bir cocuğa, yada bir yaşlıya cebindeki son beş milyon liranın yarısıyla corba ısmarladın mı?
Bir kitabın en sevdiğin bolumunu defalarca okuyup, sadece ama sadece o sayfaların yıprandığını gorduğunde guldun mu kendine?
Kendini denize bırakıp o engin maviliklerin coşkusunu duyabildin mi yureğinde?
Bir bayram sabahı erken kalkıp annenin babanın elini opmenin huzurunu
yaşadın mı? Yada cocuklara harclık vermenin dayanılmaz keyfini?
Gecenin saat 3'unde bile aradığında seni dinleyen, ve duymak istediklerini soyleyen bir dost edin mi kendine?
Bir ciceğin kokusunu icine cekerken, bir ormanda yururken, bir ceylanın koşuşunu, bir balığın yuzuşunu izlerken doğada milyonlarca yıldan beri suren o muthiş değişimin heyecanını hissettin mi?
En yalnız, en caresiz kaldığın anda bile ' bir sonraki gun bugunkinden
iyi olacak' deyip besleyebildin mi umudunu? aşık oldun mu ?
Erişemeyeceğini bildiğin halde sevmeye devam edebildin mi onu?
Birinin 'Sana ihtiyacım var' dediği zaman
her şeyi bir kenara bırakıp binlerce kilometre yol gitmeyi goze aldın mı hic?
'Seni seviyorum' dedinmi sevdiklerine?
'Senin icin her şeyi yapabilirim' dedin mi birine?
Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi?
Saatlerce seccadene kapanıp gozyaşlarıyla tovbelerde bulundun mu Rabbine?
'Bunları yaptım' diye duşunduğunde mutluluğun aslında ayrıntılar da gizli olduğunu fark ettin mi peki?
'Yapmadım' MI DIYORSUN??
O HaLDe: Sen hic yaşamamışsın arkadaş!
Hic bir kelebeğin ucuşunu gozlerinle takip ettin mi? Ya da bir tırtılın olanca zayıflığına karşın yaşayabilmek icin verdiği cabayı izledin mi?
Milyonlarca karıncanın muhteşem bir uyum icinde yuvaları icin calışmasını gorup hayrete duştun mu?
Yağmur damlalarının yere duştuğu an cıkardığı sesi dinleyip kendini eşsiz bir bestenin notaları arasında dolaşırken buldun mu?
Sonbaharda herhangi bir parkta, yere duşen kızıl yapraklara basıp yururken, o yaprakların cıtırtısını duyup, tek aşkını duşundun mu?
Hic geceye doğru kaybolan guneşi izledin mi? Ya da yepyeni bir gunun doğuşunu?
Tanımadığın bir cocukla bir dakika da saklambac, korebe, misket oynadın mı?
Sokakta, daha once hic gormediğin birine, gunaydın, iyi gunler, iyi akşamlar dedin mi bir kez olsun selam verdinmi?
Yolda gorduğun kimsesiz bir cocuğa, yada bir yaşlıya cebindeki son beş milyon liranın yarısıyla corba ısmarladın mı?
Bir kitabın en sevdiğin bolumunu defalarca okuyup, sadece ama sadece o sayfaların yıprandığını gorduğunde guldun mu kendine?
Kendini denize bırakıp o engin maviliklerin coşkusunu duyabildin mi yureğinde?
Bir bayram sabahı erken kalkıp annenin babanın elini opmenin huzurunu
yaşadın mı? Yada cocuklara harclık vermenin dayanılmaz keyfini?
Gecenin saat 3'unde bile aradığında seni dinleyen, ve duymak istediklerini soyleyen bir dost edin mi kendine?
Bir ciceğin kokusunu icine cekerken, bir ormanda yururken, bir ceylanın koşuşunu, bir balığın yuzuşunu izlerken doğada milyonlarca yıldan beri suren o muthiş değişimin heyecanını hissettin mi?
En yalnız, en caresiz kaldığın anda bile ' bir sonraki gun bugunkinden
iyi olacak' deyip besleyebildin mi umudunu? aşık oldun mu ?
Erişemeyeceğini bildiğin halde sevmeye devam edebildin mi onu?
Birinin 'Sana ihtiyacım var' dediği zaman
her şeyi bir kenara bırakıp binlerce kilometre yol gitmeyi goze aldın mı hic?
'Seni seviyorum' dedinmi sevdiklerine?
'Senin icin her şeyi yapabilirim' dedin mi birine?
Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi?
Saatlerce seccadene kapanıp gozyaşlarıyla tovbelerde bulundun mu Rabbine?
'Bunları yaptım' diye duşunduğunde mutluluğun aslında ayrıntılar da gizli olduğunu fark ettin mi peki?
'Yapmadım' MI DIYORSUN??
O HaLDe: Sen hic yaşamamışsın arkadaş!