Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bunu da Gördük: HES Şirketi Meşhur Tortum Şelalesinin Suyunu Kesti

Bunu da Gördük: HES Şirketi Meşhur Tortum Şelalesinin Suyunu Kesti
0
59

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
s-5e0f09d5eb6e3f17f6de745ad0a8c18a7272699a.jpg

Geçtiğimiz aylarda özelleştirme kapsamında 49 yıllığına kullanım hakkı bir firmaya verilen Tortum Hidroelektrik Santrali'nin bakıma alınmasıyla birlikte ortaya tam bir tabiat katliamı çıktı.

Türkiye’nin birinci hidroelektrik santrallerinden olan Tortum Hidro Elektrik Santrali’nin özelleştirmesi sonrası ihaleyi alan özel şirketin ‘UNESCO Dünya Mirası listesi’nde yer alan şelaleyi kamuoyu baskısı sonrası yine su bırakılmaya başlanmıştı.

Daha evvelki kesinti sürecinde konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, hidroelektrik santralini işleten özel şirketin, 27 Şubat'tan itibaren tekrar Tortum Şelalesi'ne verilmesi gereken suyu azalttığını açıkladı.

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un haberine göre bölge halkının reaksiyonunu içeren görüntü ve fotoğrafları sosyalmedya hesaplarından paylaşan Tanal, “Tortum Şelalesi'ne yönelik ihaneti unutma ey Erzurum halkı!” diye reaksiyonunu göstererek Erzurum Valisi Okay Memiş’i verdiği kelamı tutmaya çağırdı.

CHP'li vekil Mahmut Tanal'ın kelam konusu paylaşımları şöyle ????